Optuženima za pljačku Prve banke neće se suditi u odsustvu

Viši sud je juče uputio zamolnicu nadležnim organima Republike Srbije za uručenje poziva, a nakon iscrpljivanja pravnih sredstava, ukoliko se opuženi ne budu pojavili na sljedeće ročište, uslijediće raspisivanje potjernice

9280 pregleda 1 komentar(a)
Jedini došao na suđenje: Milašinović (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Jedini došao na suđenje: Milašinović (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Četvorici optuženih za pljačku filijale Prve banke u Beranama neće se suditi u odstustvu, kako je ranije najavljeno iz bjelopoljskog Višeg suda.

Njima ni juče u tom sudu nije počelo ponovno suđenje, jer osim Gorana Milašinovića iz Bara, na pretres se nisu pojavili okrivljeni Milan Brkić i Filip Marjanović iz Beograda, kao ni Podgoričanin Miloš Ceković.

Viši sud je zbog nepojavljivanja optuženih na suđenje ranije donio rješenje da se sudi u odustvu, međutim, Apelacioni sud je ukinuo to rješenje, nakon čega je Viši sud odbio predlog da se optuženima sudi u odsustvu.

Viši sud je juče uputio zamolnicu nadležnim organima Republike Srbije za uručenje poziva, a nakon iscrpljivanja pravnih sredstava, ukoliko se opuženi ne budu pojavili na sljedeće ročište, uslijediće raspisivanje potjernice.

Presudom Višeg suda koju je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore, oni su osuđeni na ukupnu kaznu od 14,6 godina zatvora.

Milašinović je osuđen na četiri godine zatvora, a Podgoričanin Miloš Ceković (32), kao i Brkić i Marjanović na jedinstvenu kaznu od po 3,6 godine zatvora za razbojništo i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema optužnici, dvojica maskiranih muškaraca, 13. marta 2012. godine, oko 9.20 minuta naoružani su ušli u banku.

Jedan je uz prijetnju pištoljem primorao dvojicu zaposlenih da legnu na pod, a drugi radnicu da mu iz sefa preda novac.

Tokom pljačke su pucali uvis, a potom pobjegli sa 161.036 eura.

“Ušli su Brkić i Marjanović sa fantomkom i maramom preko glave u prostorije banke i naredili svima da legnu na pod. Onda uz prijetnju pištoljem naredili da se otvori trezor i odnijeli 161.036 eura. Nakon toga su ih čekali Milašinović i Ceković i u dva auta se izgubili u nepoznatom pravcu. Djelo su htjeli da izvrše, po prethodnom dogovoru”, navodi se u optužnici.

Suđenje je zakazano za 16. februar.

Bonus video: