Katnić: Abazović nam je pružio bezrezervnu podršku da nastavimo sa radom

Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković i Specijalni državni tužilac (SDT) Milivoje Katnić 10. decembra razgovarali su u zgradi Vlade sa Abazovićem

21795 pregleda 37 reakcija 36 komentar(a)
Katnić, Foto: Savo Prelević
Katnić, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović pružio je bezrezervnu podršku Specijalnom državnom tužilaštvu da nastavi sa radom.

To je na konferenciji za novinare saopštio glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković i Specijalni državni tužilac (SDT) Milivoje Katnić 10. decembra razgovarali su u zgradi Vlade sa Abazovićem.

Izvor "Vijesti" kazao je da je Abazović na tom sastanku potencirao da Vlada više neće tolerisati bilo kakvu korupciju i da zahtijeva konkretne rezultate u radu tužilaštva.

"Abazović je Katniću i Stankoviću ukazao na selektivan odnos tužilačkih organa u primjeni pravde i procesuiranju krivičnih djela i tražio korjenite promjene u radu SDT-a i VDT-a, dok god se nalaze na tim pozicijama", rekao je sagovornik Vijesti.

Prema istim informacijama, on je pred sagovornicima ponovio da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije jedan od prioriteta djelovanja Vlade:

"I podsjetio da se slučajevi korupcije na visokom nivou, a posebno oni koji se tiču zloupotrebe službenog položaja i ljudi koji su obavljali visoke državne funkcije, moraju rješavati u najkraćem roku", saznaju Vijesti.

Rečeno je i da je Abazović poručio Stankoviću i Katniću da u primjeni zakona više ne smiju postojati nedodirljivi i da pravda mora zakucati na vrata svih koji su se ogriješili o zakon.

Bonus video: