Odbjegli Zindović kaznu će izdržavati u Crnoj Gori

Zindović je 2014. osuđen na 15 godina zatvora jer je u januaru 2013. godine u hotelskoj sobi hotela „Enigma“ na Žabljaku ubio Luku Popovića

6571 pregleda 0 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković

Jovica Zindović osuđen na osam godina u Srbiji zbog više krivičnih djela, kaznu zatvora će izdržavati u Crnoj Gori.

To je odluka Višeg suda u Bijelom Polju, koji je odlučivao u tom predmetu po zamolnici nadležnih organa Srbije za izvršenje pravosnažne presude uz transfer osuđenog lica.

Vijeće Višeg suda u Bijelom Polju je donijelo presudu kojom je dozvoljeno izvršenje pravosnažne presude Višeg suda u Beogradu, od 21.05.2019. godine, sasopštila je savjetnica za odnose sa javnošću Azra Idrizović.

Idrizović je objasnila da je istom presudom dozvoljen premještaj na dalje izdržavanje izrečene kazne na teritoriji Crne Gore, osuđenog J. Z. iz Mojkovca koji je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) godina.

"U pitanju su krivična djela: zbog krivičnih djela: neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl.246 st.1 KZ, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl.348 st.3 u vezi st.1 i 2 KZ, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl.348 st.4 u vezi st.1 KZ i krivičnog djela falsifikovanje isprave iz čl.355 st.2 u vezi st.1 KZ, “ kazala je Idrizović, dodajući da se protiv tog rješenjea može izjaviti žalba Apelacionom sudu CG.

Zindović je u Srbiji uhapšen 2016. nakon što je pobjegao iz crnogorskog zatvora, a iza njega je bogata kriminalna prošlost.

Zindović je 2014. osuđen na 15 godina zatvora jer je u januaru 2013. godine u hotelskoj sobi hotela „Enigma“ na Žabljaku ubio Luku Popovića. Popović je klečao na podu pored kreveta sa kog je Zindović ustao, prislonio mu cijev pištolja na glavu i ispalio jedan metak, piše u presudi.

Nakon dvije godine provedene u zatvoru, Zindović je u oktobru 2015. godine dobio dozvolu da posjeti bolesnog člana porodice, tokom koje je pobjegao.

On je, po dolasku u porodičnu kuću u Mojkovcu zatražio da ode do toaleta i zatvorio vrata. Zatvorski čuvari koji su bili u njegovoj pratnji trebalo je ili da uđu sa njim ili da mu ne dozvole da zatvori vrata. Kako ništa od toga nije ispoštovano Zindović je iskočio kroz prozor u kupatilu, na koji čuvari nisu obratili pažnju, i pobjegao.

Potom je Crna Gora raspisala međunarodnu potjernicu za njim.

Bonus video: