Državljanin Rusije uhapšen zbog teških krađa u Budvi: Potražuju se još trojica

D.B. je, kako se sumnja, sa ostalim osumnjičenima, u noći između 10. i 11. decembra provalio u prodavnicu „Mobile shop Exclusive“, iz koje su ukrali izvjesnu količinu maski za mobilne telefone i prateće opreme za telefone, kao i 100 eura

6265 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Budvanska policija uhapsila je ruskog državljanina D.B. (46) zbog sumnje da je izvršio teške krađe u prodavnicama mobilnih telefona i sportske opreme.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u vezi sa tim krađama potražuju se još tri ruska državljanina.

D.B. je, kako se sumnja, sa ostalim osumnjičenima, u noći između 10. i 11. decembra provalio u prodavnicu „Mobile shop Exclusive“, iz koje su ukrali izvjesnu količinu maski za mobilne telefone i prateće opreme za telefone, kao i 100 eura.

„Ukupna prodajna vrijednost otuđenih stvari i pričinjene štete navedenoj firmi iznosi 3.404 eura“, kaže se u saopštenju.

Sumnja se da je D.B. 18. decembra, sa još jednom osobom, provalio u butik „IN Store“ i ukrao više komada brendirane garderobe.

Kako su kazali iz policije, osumnjičeni su pričinili materijalnu štetu tom butiku u iznosu od oko 70 hiljada eura.

Budvanska policija je, postupajući po naredi sudije za istragu, u petak izvršila pretrese na više lokacija u cilju pronalaska ukradenih stvari.

„Na jednoj od „štek“ lokacija policijski službenici su pretresom pronašli predmete i stvari koje su otuđene iz prodavnice mobilnih telefona i butika“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da policija nastavlja aktivnosti u cilju pronalaska ostalih osoba koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima, a za kojima je raspisana potraga.

Bonus video: