Odloženo ročište za kontrolu optužnice protiv okrivljenih za ubistvo kanadske državljanke

Branilac tražio odlaganje ročišta radi kopiranja spisa predmeta i pripremanja odbrane

5308 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Ročište na kojem je planirano da se raspravlja o opravdanosti i zakonitosti optužnice protiv okrivljenih za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić /54/, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 11. januar.

Kontrola optužnice je odložena na zahtjev advokata odbrane Damira Lekića koji je zatražio odlaganje radi kopiranja spisa predmeta i pripremanja odbrane. Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv trojice okrivljenih za teško ubistvo iz koristoljublja Ljiljane Simić, kanadske državljanke. Optuženi su Zoran Marić i Radomir Delić.

Zoran Marić je optužen da je direktni izvršilac ubistva, nakon čega je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu. Uhvaćen je kada je taksi vozilom krenuo da iz Foče bježi prema Federaciji BiH.

Apelacioni sud Crne Gore je početkom novembra donio rješenje kojim je, zbog opasnosti od bjekstva, produžio pritvor Radomiru Deliću, državljaninu BiH, osumnjičenom za ubistvo Ljiljane Simić.

“Osnovana sumnja proizilazi i iz navoda odbrane okrivljenog Delić Radomira koji ne spori da je kritične prilike došao sa okrivljenim Marić Zoranom i sada pokojnom Ljiljanom Simić na navedeno mjesto, nakon čega je prema instrukcijama okrivljenog Marića stajao na dijelu livade između makadamskog puta i mjesta na kojem su se oni nalazili. Tom prilikom je sa mjesta na kojem je stajao, osmatrao prostor u pravcu makadamskog puta, kako bi pazio da neko ne naiđe za vrijeme dok je okrivljeni Marić zadavao udarce oštećenoj i lišio je života. Osnovana sumnja proizilazi i iz obdukcionog zapisnika iz kojeg proizilazi da je smrt sada pok. Simić Ljiljane nasilna, nastupila usljed zatezanja vrata, vjerovatno šakama, a moguće i nekim drugim, za to pogodnim mehaničkim oruđem”, navedeno je u rješenju Apelacionog suda.

Bonus video: