UP: Sankcionisano 534 vozača, iz saobraćaja isključeno 502 vozila

"Primarni cilj kampanje „Stop za neregistrovana vozila“ je bio, da se još jednom skrene pažnja javnosti i svim učesnicima u saobraćaju na zakonsku obavezu registracije vozila, kao i na posljedice koje mogu nastati upravljanem neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom, kako po vozača, tako i po ostale učesnike u saobraćaju, te da se broj ovakvih vozila, koja su na prvom mjestu nebezbjedna, smanji na našim putevima", kaže se u saopštenju

9894 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja u saradnji sa „Nacionalni biroom osiguravača Crne Gore“ i Mašinskim fakultetom – Centrom za edukaciju u drumskom saobraćaju, sproveo je preventivo – represivnu kampanju „Stop za neregistrovana vozila“ a koja je trajala od 17. do 24. decembra 2020.godine.

Tokom realizacije kampanje, službenici saobraćajne policije su kontrolisali 5.221 motorno vozilo, saopšteno je iz UP, a kako su dodali, zbog učešća u saobraćaju neregistrovanih vozila, tj.vozila kojima je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole, kao i vozila koja nemaju zakonom propisane registarske tablice na vozulu, sankcionisano je čak 534 vozača dok je iz saobraćaja isključeno 502 vozila.

"Primarni cilj kampanje „Stop za neregistrovana vozila“ je bio, da se još jednom skrene pažnja javnosti i svim učesnicima u saobraćaju na zakonsku obavezu registracije vozila, kao i na posljedice koje mogu nastati upravljanem neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom, kako po vozača, tako i po ostale učesnike u saobraćaju, te da se broj ovakvih vozila, koja su na prvom mjestu nebezbjedna, smanji na našim putevima", kaže se u saopštenju.

Preventivne aktivnosti kampanje, su se ogledale kroz dijeljenje 15.000 flajera koje je obezbijedio „Nacionalni biro osiguravača Crne Gore“, sa logom i porukom kampanje učesnicima u saobraćaju, od strane policijskih službenika saobraćajne policije, kojima se željelo vozačima još jednom skrenuti pažnja na važnost upravljanja registrovanim i tehnički ispravnim vozilom i na neophodnost i obavezu poštovanja saobraćajnih propisa, kako bi se svijest o opasnostima, rizicima i posljedicama neodgovornog ponašanja u drumskom saobraćaju, i na ovaj način podigla na još veći nivo", navodi se u saopštenju.

Oni apeluju na vozače da zbog lične bezbjednosti i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju ne upravljaju sa neregistrovanim vozilima.

"Policijski službenici će i u narednom periodu, u okviru redovnih poslova i zadataka, kako i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, nastaviti sa kontrolom vozača u cilju smanjenja kako ovih, tako i ostalih prekršaja koje čine učesnici u saobraćaju", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: