U AKCIJI "TALAS" ODUZETO BLINDIRANO VOZILO

Na Cetinju pojačana kontrola bezbjednosno interesantnih osoba

Iz policije je pojašnjeno da se na Cetinju obavlja pojačana kontrola bezbjednosno interesantnih i lica bliskih organizovanim kriminalnim grupama, te da je tokom decembra kontrolisano njih 177, a sankcionisana dva

7721 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Twitter
Ilustracija, Foto: Twitter

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, a po naredbi Višeg suda Podgorica, na više lokacija obavili su pretres stanova i drugih prostorija koje koriste bezbjednosno interesantne osobe.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, od bezbjednosno interesantnog lica R.D. (32) privremeno je oduzeto blindirano vozilo "Mercedes S600", u sklopu akcije “Talas”.

"Upoznata je nadležna državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju, koja će se nakon kriminalističkih provjera izjasniti o eventualnom postojanju krivičnog djela".

Iz policije je pojašnjeno da se na Cetinju obavlja pojačana kontrola bezbjednosno interesantnih i lica bliskih organizovanim kriminalnim grupama, te da je tokom decembra kontrolisano njih 177, a sankcionisana dva.

"Postupajući po planskim aktivnostima policijski službenici su na Cetinju izveli 46 operativno - taktičkih mjera "Racija" u ugostiteljskim objektima čiji su vlasnici bezbjednosno interesantna lica, kojom prilikom je i izvršena kontrola i pregled 16 bezbjednosno interesantnih lica. Osim toga, cetinjska policija je u saradnji sa službenicima Komunalne policije i Turističke inspekcije izvršila obilazak i kontrolu ugostiteljskih objekata u užem dijelu grada. Tom prilikom su u ugostiteljskom objektu “New York” zatečene nepravilnosti. Upoznata je nadležna državna tužiteljka koja se izjasnila da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, te je protiv vlasnika ovog ugostiteljskog objekta, R.M. (43), podnijeta krivična prijava", saopšteno je iz Uprave policije.

Preporučujemo za Vas