Policija traga za Markom Kilibardom

Mujo Nikočević ranjen je u pucnjavi 26. januara u večernjim satima

52190 pregleda 29 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Vijesti
Ilustracija, Foto: Vijesti

Službenici sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije tvrde da su zajedno sa kolegama iz podgoričke policije rasvijetli su pokušaj ubistva Muja Nikočevića iz januara ove godine.

"Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, Službenici Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u koordinaciji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, nakon višemjesečnih intezivnih mjera i radnji, 25. decembra 2020. godine, Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv K.M. (34) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu M.N. iz Podgorice kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti, kao osoba koja je podgoričkom naselju Konik iz heklera pucao u pravcu Nikočevića, identivikovan je Podgoričanin Marko Kilibarda (34) koji operativno važi za pripadnika kavačkog kriminalnog klana i koji se trenutno nalazi u bjekstvu.

Nikočević je ranjen u pucnjavi 26. januara u večernjim satima.

Tada je nepoznata osoba iz automobila u njegovom pravcu ispalila kišu metaka.

"Naime, dosadašnja istraga i prikupljeni dokazi ukazuju na osnovanu sumnju da je osumnjičeni K.M. sa direktnim umišljajem pokušao da liši života M.N. iz Podgorice, na način što se, kako se sumnja, 26. januara 2020. godine, naoružan vatrenim oružjem – automat Heckler & Koch model EN – MP5 kalibra 9x19 mm, izbrušenog fabričkog broja, dovezao u ulicu Koste Racina u Podgorici, upravljajući sa vozilom marke "Ford Galaxy" na kojem su bile istaknute faslifikovane registarstke oznake", saopšteno je iz policije.

Istražitelji su nakon pucnjave, na Ćemovskom polju pronašli automobil "ford galaksi", za koji je utvrđeno da je koristio oumnjičen. Na vozilu su bile prikačene ukradene tablice, dok su brojevi na šasiji motora bili izbrisani.

Tokom uviđaja, u automobilu je pronađeno i oružje iz kojeg je, kako se sumnja, M.K. pucao u Nikočevića, a koji operativno važi za osobu blisku škaljarskoj kriminalnoj grupi.

Bonus video: