Tužilaštvo okončalo istragu

Peković nije ubijena?

Više tužilaštvo ocijenilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koje osobe

73189 pregleda 165 reakcija 30 komentar(a)
Tužilaštvo okončalo istragu: Svetlana Peković, Foto: Privatna arhiva
Tužilaštvo okončalo istragu: Svetlana Peković, Foto: Privatna arhiva

Kolašinka Svetlana Peković nije ubijena.

To proizilazi iz odgovora koji je Vijestima dostavljen iz podgoričkog Višeg državnog tužilaštva.

Nestanak te dvadesetsedmogodišnjakinje prijavljen je 19. jula 2018. godine, a njeno tijelo pronađeno dva dana kasnije u mjestu Bonići u Tivtu.

“Nakon ocjene svih prikupljenih dokaza, ova tužiteljka našla je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica i za bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, piše u odgovoru koji potpisuje tužiteljka Lepa Medenica.

Ona je u odgovoru objasnila i šta je sve tokom istrage urađeno, kako bi se sa sigurnošću utvrdio način na koji je Kolašinka stradala.

“Preduzete su brojne radnje tokom izviđaja, donijeta je naredba za medicinsko vještačenje od strane Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, koji nalaz je dostavljen ovom tužilaštvu, nakon čega se ukazala potreba za preduzimanjem i drugih neophodnih radnji, tako da je od strane policije zatraženo pribavljanje obavještenja od određenih lica i prikupljanje drugih podataka, koja obavještenja i podaci su u međuvremenu dostavljeni ovom tužilaštvu”, navodi se u odgovoru tužiteljke Medenice.

Djevojka iz Kolašina sezonski je radila u supermarketu “Voli” u Radanovićima, a privremeno je boravila u smještajnom objektu te kompanije za njene radnike u Sutvari u Grblju.

Članovi njene porodice više su puta novinarima saopštavali da se njihova Seka, kako su je zvali, nije ubila.

Govorili su da vjeruju da je nad njom počinjen zločin.

“Mislim da to nije moguće... Ni lice mjesta gdje je nađena... Ne može živo čeljade da izvrši na takav način to”, kazao je ranije za Vijesti Zoran Peković, otac djevojke - govoreći o mogućem samoubistvu.

Preporučujemo za Vas