Kotoranin osumnjičen zbog nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

"Prilikom pretresa pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su pronašli i oduzeli tri zamotuljka u kojima se nalazila opojna droga marihuana, vaga za precizno mjerenje, puška marke CZ 8x57, osam inicijalnih kapisli i osam štapina eksploziva "Amonex""

5678 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kotorska policija uhapsila je V.D. (42) iz Kotora V.D. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, na osnovu naredbe sudije Višeg suda u Podgorici, izvršen je pretres kuće i drugih objekata koje koristi V.D.

"Prilikom pretresa pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su pronašli i oduzeli tri zamotuljka u kojima se nalazila opojna droga marihuana, vaga za precizno mjerenje, puška marke CZ 8x57, osam inicijalnih kapisli i osam štapina eksploziva "Amonex". Policija je obavijestila nadležnog tužioca koji je naložio da se V.D. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

Dodaju da se u odnosu na pronađenu drogu tužilac izjasnio da se ne stiču elementi krivičnog djela, te će protiv ovog lica biti podnijeta prekršajna prijava po Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotora će i u narednom periodu preduzimati planske aktivnosti shodno svojim ovlašćenjima u pravcu suzbijanja ulične prodaje opojne droge i lišavanja slobode i procesuiranja lica koja se bave prodajom iste", navodi se u saopštenju.

Bonus video: