optuženi za stvaranje kriminalne organizacije

Počelo suđenje Brajoviću i Kolumbijcima

“Ovo je velika greška i nije mala stvar šta mi se stavlja na teret. Nijesam pripadnik nijedne kriminalne organizacije i ne priznajem ovo što mi se stavlja na teret”, izjavio je danas Brajović u sudu

5569 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

U Višem sudu u Podgorici danas je počelo suđenje Goranu Brajoviću (25) i Kolumbijcima Kostan Kaso Hoze Aleksandru (43) i Kaisedo Bandoj Huan Davidu (29), optuženima za stvaranje kriminalne organizacije koja je djelovala na međunarodnom planu.

Okrivljeni Brajović je negirao navode optužnice da je član kriminalne organizacije koja je planirala teška krivična djela, istučući da je greška.

“Ovo je velika greška i nije mala stvar šta mi se stavlja na teret. Nijesam pripadnik nijedne kriminalne organizacije i ne priznajem ovo što mi se stavlja na teret”, izjavio je danas Brajović u sudu.

Prema navodima optužnice, kriminalna organizacija čiji su članovi optuženi Brajović i dva Kolumbijca formirana je sa ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih djela protiv života i tijela.

Dodaje se da su pripremali izvršenje teškog krivičnog djela.

Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u avgustu prošle godine uhapsili u Brajovića i državljane Kolumbije.

"Kako se osnovano sumnja, osumnjičena lica su članovi kriminalne organizacije koja je djelovala na međunarodnom nivou, a koja je formirana sa ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih djela protiv života i tijela. Dosadašnja kriminalistička istraga ukazuje da su navedena lica na teritoriji Crne Gore, preduzela aktivnosti usmjerene u cilju izvršenja teškog krivičnog djela protiv života i tijela, te je pravovremenom aktivnostima službenika Upave policije i lišenjem slobode osumnjičenih, spriječeno izvršenje planiranog krivičnog djela", rečeno je tada iz Uprave policije.

Suđenje se nastavlja sjutra.

Preporučujemo za Vas