Bulatović postavio načelnika, pa mu platio obuku?

Uz krivičnu prijavu, dostavljena je i faktura Opštini Kolašin iz Policijske akademije za obuku, obroke i prenoćište za jednog polaznika, kao i prijava Matovića za stručno osposobljavanje u toj obrazovnoj ustanovi

21087 pregleda 63 reakcija 10 komentar(a)
Tužilaštvo tvrdi da je zloupotrijebio službeni položaj: Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović
Tužilaštvo tvrdi da je zloupotrijebio službeni položaj: Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović

Optužni predlog protiv predsjednika Opštine Kolašin Milosava Bulatovića podignut je na osnovu krivične prijave Zorana Kujovića, bivšeg načelnika Komunalne policije u toj opštini.

Bulatović se tereti za zloupotrebu službebnog položaja, a 22. januara, prema najavama, zbog toga će se naći pred sutkinjom specijalnog odjeljenja podgoričkog Višeg suda Suzanom Mugošom.

Kujović, koji je predsjednik lokalnog odbora Socijalističke narodne partije, u krivičnoj prijavi tvrdi da je Bulatović “zloupotrijebio svoj položaj i prekoračio granice svojih ovlašćenja”, kad ga je razriješio dužnosti 5. decembra 2018. godine.

Ne čelu kolašinske Komunalne policije Kujović je izabran za vrijeme bivše lokalne vlasti (DF, SNP I SDP), a na njegovo mjesto, nakon promjene vlasti - postavljen je Marko Matović, kadar Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako je obrazloženo u krivičnoj prijavi, Kujović je 30. septembra 2016. godine imenovan na vrijeme od četiri godine, rješenjem tadašnje predsjednice Opštine Željka Vuksanović.

Razriješen je, tvrdi, isključivo Bulatovićevim rješenjem - “bez vođenja krivičnog, prekršajnog ili disciplinskog postupka kojim bi se utvrdila eventualna povreda pravnih normi”.

Zoran Kujović
Zoran Kujovićfoto: Privatna arhiva

Za vrijeme dok je bio na čelu Komunalne policije, tvrdi da je svoju dužnost obavljao profesionalno i kvalitetno.

Podsjeća da je Bulatović potom za vršioca dužnosti prvog čovjeka te službe, 6. decembra 2018. godine postavio Marka Matovića.

Time je Bulatović, piše u krivičnoj prijavi, “Matoviću pribavio korist, a Kujoviću nanio štetu i teže povrijedio njegova prava”.

Osim toga, tvrdi Kujović, postoji i opravdana sumnja da je Opština Kolašin platila Policijskoj akademiji u Danilovgradu obuku za ososobljavanje za komunalnog policajca novoizabranog načelnika.

“Na taj način je okrivljeni Bulatović zloupotrijebio svoj službeni položaj u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za v. d. načelnika Komunalne policije Marka Matovića u visini od 446,70 eura, a Opštini pričino štetu”.

Uz krivičnu prijavu, dostavljena je i faktura Opštini Kolašin iz Policijske akademije za obuku, obroke i prenoćište za jednog polaznika, kao i prijava Matovića za stručno osposobljavanje u toj obrazovnoj ustanovi.

Faktura koju je Policijska akademija dostavila Opštini
Faktura koju je Policijska akademija dostavila Opštinifoto: Privatna arhiva

Prema računu, kurs za jednog polaznika trajao je od 10. oktobra do 15. novembra 2018. godine.

Matovićeva prijava za obuku poklapa se sa tim terminom.

Prema podacima, koje su “Vijesti” ranije dobile iz lokalne uprave, Matović je diplomu menadžera stako na privatnom Univerzitetu Union u Beogradu.

Iz Bulatovćevog kabineta juče nijesu željeli da kometarišu Kujovićeve optužbe. Ni Matović nije želio da odgovori na pitanja “Vijesti”.

Bonus video: