po nalogu vdt

Uhapšena Natalija Nilević: Prijetila na društvenim mrežama "Milogorcima" i Albancima

O slučaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo koje je kvalifikovalo djelo "izazivanje vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti"

100607 pregleda 3391 reakcija 239 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ažurirano: 17.01.2021. 19:46h

Po nalogu Višeg državnog tužilaštva uhapšena je Podgoričanka Natalija Nilević (26), jer su njene prijetnje na društvenim mrežama okvalifikovane kao krivično djelo "izazivanje vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti".

Tužiteljka Lepa Medenica potvrdila je "Vijestima" da je Nilević uhapšena te da će uz krivičnu prijavu biti privedena na saslušanje u svojstvu osumnjičene.

"Zbog osnova sumnje da je N.N. izvršilo krivično djelo izazivanje vjerske i nacionalne mržnje, po nakogu VDT, lišeno je slobode i uz krivičnu prijavu biće privedeno na saslušanje", saopštila je Medenica.

O slučaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo koje je kvalifikovalo djelo "izazivanje vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti".

"U toku su procesne radnje sa tužilaštvom", saopšteno je "Vijestima" u UP.

Ranije se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem Nilević kroz smijeh prijeti Crnogorcima i Albancima.

"Milogorci, špitari, sve ću da vas zapalim, sve. Jer ste ludi. Ajte sad zdravo. Kuči će sve glave da vam otkinu. Neće biti glava nijedna", čuje se na snimku.