sumnja za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju

Krivična prijava protiv kompanije i državljanina Slovenije: Prilikom zapošljavanja prikazivane lažne činjenice?

"Aktivnostima na suzbijanju 'sive ekonomije' policija je izvršila provjere privrednog poslovanja 'Arming inženjering' d.o.o"

7142 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija i Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije podnijeli su državnom tužiocu Osnovnog državnog tužilaštava krivičnu prijavu protiv kompanije "Arming inženjering" d.o.o i izvršnog direktora B.K. (33) državljanina Slovenije zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Aktivnostima na suzbijanju 'sive ekonomije' policija je izvršila provjere privrednog poslovanja 'Arming inženjering' d.o.o kada su prikupljene materijalne činjenice da je B.K. u svojstvu izvršnog direktora ovog preduzeća u periodu od 2015 – 2019. godine, prilikom zapošljavanja stranih državljana, suprotno Zakonu o strancima, prikazivao lažne činjenice nadležnom državnom organu i na taj način za sebe i preduzeće protivpravno pribavio imovinsku korist na štetu budžeta Crne Gore u iznosu od 88.573 eura", saopštili su iz Uprave policije.

Preporučujemo za Vas