Akcije policije u Nikšiću: Uhapšena jedna osoba, pronađeni heroin, poluautomatska puška, municija

"Prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji I.Đ. je pružao aktivni otpor, kojom prilikom je jedan policijski službenik zadobio lake tjelesne povrede, kada su su prema I.Đ. upotrijebljena sredstva prinude"

12026 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija aktivnostima na suzbijanju tzv. ulične prodaje narkotika i pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, u dvije odvojene aktivnosti pronašla heroin i poluautomatsku pušku.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, pripadnici Jedinice za borbu protiv droga su kontrolom I.Đ. (42) iz Nikšića pronašli i oduzeli četiri manja pakovanja sa heroinom.

I.Đ. je uhapšen.

"Prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji I.Đ. je pružao aktivni otpor, kojom prilikom je jedan policijski službenik zadobio lake tjelesne povrede, kada su su prema I.Đ. upotrijebljena sredstva prinude – fizička snaga. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.Đ. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je u odnosu na pronađeni heroin policija protiv I.Đ. ponijela prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Iz Uprave policije su kazali i da je nikšićka policija pretresla stambene objekte i pokretne stvari koje koristi član jedne organizovane kriminalne grupe M.Z. (21) iz Nikšića a koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne kazne zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

"Prilikom pretresa policijski službenici su u kabini teretnog vozila ispod ležaja, pronašli poluatomatsku pušku i 318 komada municije različitog kalibra. O navedenom je obavješten nadležni državni tužilac koji će nakon vještačenja oružja i municije pravno kvalifikovati događaj", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: