glavni pretres 19. februara

Odložen početak suđenja optuženima za ubistva Kalezića i Ilića

Prema navodima optužnice, Vujačić je direktni izvršilac ubistava Ilića i Kalezića, dok je Popović bio zadužen za nabavku vozila, kao i kasnijeg odvoženja automboila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje, te da za takve tvrdnje postoje materijani dokazi

4129 pregleda 0 komentar(a)
Vujačić optužen kao direktni izvršilac, Foto: Facebook
Vujačić optužen kao direktni izvršilac, Foto: Facebook

Suđenje optuženom Marjanu Vujačiću i Radu Popoviću, optuženi za ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića u Podgorici, koje je danas zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 19. februar 2021. godine.

Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću, izjavila je “Vijestima" da je glavni pretres odložen za 19. februar zato što putem međunarodne pravne pomoći nije stiglo izjašnjenje optuženog Vujačića u vezi angažovanja branioca.

Prethodni glavni pretres u decembru je takođe odložen jer su branioci okrivljenog Vujačića otazali punomoćje.

Prema navodima optužnice, Vujačić je direktni izvršilac ubistava Ilića i Kalezića, dok je Popović bio zadužen za nabavku vozila, kao i kasnijeg odvoženja automboila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje, te da za takve tvrdnje postoje materijani dokazi. Popović se sumnja da je sa Vujačićem pratio kretanje Ilića prije ubistva. Prema dokumentima SDT-a, Popović je pomogao u nabavci dva vozila korišćena u ubistvima Kalezića i Ilića, počinjena u oktobru 2018, odnosno aprilu 2019. godine. Osumnjičeni Popović je pomogao u nabavljanju vozila “reno megan”, koje je 10. oktobra 2017. godine, jedan od pripadnika te kriminalne organizacije ukrao sa parkinga na Vračaru u Beogradu. Osumnjičeni Vujačić se tim vozilom dovezao na lice mjesta, a zatim izašao iz tog auta i upotrebom vatrenog oružja lišio života Veselina Kalezića Potom je Popović to vozilo, u selu Botun u blizini žičane ograde KAP-a pored jedne napuštene kuće, posuo benzinom i zapalio i tako uništio tragove, navodi se u dokumentima SDT-a.

Preporučujemo za Vas