Nrekić i još četiri funkcionera Opštine Ulcinj braniće se sa slobode

Prema nezvaničnim informacijama, oni su tužiocu priznali sve činjenice o protivzakonitom zapošljavanju, zbog čega nije bilo potrebe da ostanu iza brave

93907 pregleda 859 reakcija 116 komentar(a)
Nrekić, Foto: TV Vijesti
Nrekić, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 18.01.2021. 20:43h

Predsjednik Opštine Ulcinj iz DPS-a Ljoro Nrekić i još četiri opštinska funkcionera pušteni su da se brane sa slobode.

Oni su ranije danas uhapšeni po nalogu Osnovnog tužilaštva u Ulcinju zbog sumnji u partijsko zapošljavanje.

Osim Nrekića jutros su uhapšeni i Sead Osmanović, sekretar Sekretarijata za finansije Opštine Ulcinj i šef Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Ulcinj; Mustafa Gorana, sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine; Saubih Mehmeti, direktor Službe za zaštitu i spašavanje; Milazim Mustafa, sekretar Komunalne policije i bivši predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su tužiocu priznali sve činjenice o protivzakonitom zapošljavanju, zbog čega nije bilo potrebe da ostanu iza brave.

Nrekić se, kako nezvanično saznaje TV Vijesti, sumnjiči da je duže vrijeme, a naročito tokom prošle godine, bez saglasnosti Ministarstva finansija, omogućio nezakonito zapošljavanje 99 radnika u opštini Ulcinj čime je budžet opštine oštećen za preko 328.000 eura, koliko su iznosile plate tih zaposlenih za 10 i po mjeseci.

Funkcioner DPS-a se tereti da je u kabinetu opštine zaposlio 11 ljudi, a za ostale dao saglasnost da se angažuju po Ugovoru o privremenim i povremenim poslovima u opštinskim službama i to za poslove iz redovne nadležnosti tih organa.

Povezani članci

18. Januar 2021.

Uhapšeni Ljoro Nrekić i još četiri osobe

Takođe, Nrekić se tereti da je prekršio Ugovor o reprogramu poreskog duga opštine Ulcinj sa Ministarstvom finansija iz 2015. po kojem se Opština obavezala da neće vršiti zapošljavanje novih službenika, bez saglasnosti Ministarstva, koju u ovim slučajevima nije dobio.

Tokom dana, u policiju su, da se informišu o hapšenju dolazili potpredsjednici opštine Ulcinj Astrit Hodža i Hatidža Đoni kao i poslanik DPS-a iz Ulcinja Luiđ Škrelja ali nisu željeli da daju izjave.

Bonus video: