Odloženo suđenje Đukiću za ubistvo Klisića

Specijalni tužilac Saša Čađenović, protivio se predlozima odbrane, istučući da ih treba odbiti kao neosnovane, jer i dalje stoje razlozi zbog kojih je pritvor određen i produžavan

4438 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Suđenje koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici okrivljenom Stefanu Đukiću, koji se nalazi u bjekstvu, optuženom za ubistvo Jovana Klisića u Baru, odloženo je za 29. januar 2021., jer nije bilo uslova za održavanje glavnog pretresa.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Biljana Uskoković je navela da okrivljena Danijela Mandić, koja se nalazi u bjekstvu, nema postavljenog branioca, jer je advokatica Tatjana Pavličić otkazala punomoćje.

Advokatica Vesna Cimbaljević i advokat Damir Lekić, branioci okrivljenih Marka Vujadinovića i Andrije Glavičanina, danas su tražili odlaganje glavnog pretresa radi kopiranja spisa predmeta i pripremanja odbrane, jer su nedavno angažovani.

Advokatica Snežana Mićanović-Nikčević predložila je sudu da ukine pritvor okrivljenom Vuku Lakićeviću, jer ne postoji pritvorski osnov za ospasnost od bjekstva. Dodala je da ne postoji bojazan da će se dati u bjekstvo jer ima zabranu ulaska u države EU. Predložila je da sud odredi mjeru privremenog oduzimanja putnih isprava.

Advokat Dragan Nikolić, predložio je da sud ukine pritvor njegovom branjeniku Hasibu Muriću.

Specijalni tužilac Saša Čađenović, protivio se predlozima odbrane, istučući da ih treba odbiti kao neosnovane, jer i dalje stoje razlozi zbog kojih je pritvor određen i produžavan.

Vijeće sudije Biljane Uskokovi ć je nakon vijećanja, odbilo predloge odbrane da se okrivljenima ukine pritvor.

Prema optužnici koju je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović, okrivljeni Stefan M. Đukić je optužen da je prvog novembra 2019. kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića, dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela B. Mandić, Zorica Đ. Đurović, Vuk V. Lakićević, zatim Marko M. Vujadinović, Hasip B. Murić, Andrija B. Glavičanin i Bojan M. Vuksanović, optužuju za stvaranje kriminalne organizacije.

Glavičanin i Lakićević su optuženi za neodzvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Đukić je takođe optužen za isto krivično djelo jer je držao četiri automatske puške u svom vozilu.

Đukić, Lakićević i Vujadinović su optuženi da su 20. avgusta 2019. godine, pokušali da ubiju Gardaševića u Baru, odnosno da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Bonus video: