Odloženo suđenje optuženima za šverc 18 kilograma kokaina

Prema optužnici, Đurović, koji se nalazi u bjekstvu, počinio je krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, da je krajem decembra 2018. u Kolumbiji i Crnoj Gori formirao kriminalnu organizaciju

6291 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Suđenje u Višem sudu u Podgorici, okrivljenima za šverc 18 kilograma kokaina brodom "Manjifiko" i stvaranje kriminalne organizacije, odloženo je danas na zahtjev branioca okrivljenog Srđana Pavlovića.

Datum narednog glavnog pretresa biće naknadno određen, a planirano je saslušanje svjedoka.

Optuženi su Danilo S. Đurović, nalazi se u bjekstvu, Miloš M. Petrić iz Tivta, Srđan S. Pavlović iz Tivta, Đuro R. Perović iz Tivta, Miloš J. Perović i Branimir J. Miletić iz Kuršumlije, Srbija, nalazi se u bjekstvu, Toni L. Petković iz Tivta, i Rade B. Samardžić iz Tivta.

Prema optužnici, Đurović je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, da je krajem decembra 2018. u Kolumbiji i Crnoj Gori formirao kriminalnu organizaciju.

Ostali okrivljeni su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije, odnosno da su pripadnici kriminalne oganizacije, kao i dva NN člana iz Kolumbije, radi realizacije krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Crnu Goru.

Danilo Đurović i Srđan Pavlović su optuženi i za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 2, dok su Petrić, Perović Đuro, Miletić, Samardžić i Petković, optuženi za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1.

Bonus video: