Policija i dalje traga za Nikšićaninom, osumnjičen za pokušaj ubistva

Krcunović osumnjičen za ranjavanje Kuveljića iz vatrenog oružja

10479 pregleda 3 komentar(a)
Policija ispred lokala “Priča” u novembru nakon pucnjave, Foto: Svetlana Mandić
Policija ispred lokala “Priča” u novembru nakon pucnjave, Foto: Svetlana Mandić

Policija i dalje traga za Nikšićaninom Predragom Krcunovićem, kojeg sumnjiče da je 8. novembra pokušao da ubije Vuksana Kuveljića u nikšićkom kafiću "Priča".

"Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić su juče državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv bezbjednosno interesantnog lica P.K. (42) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Postoji osnovana sumnja da je P.K. sa direktnim umišljajem pokušao da liši života V.K. iz Nikšića, na način što je, 8. novembra 2020. godine oko 21,50 časova u ugostiteljskom objektu „Priča” u Nikšiću, naoružan vatrenim oružjem – revolverom ispalio najmanje dva projektila u pravcu oštećenog", saopšteno je iz Uprave policije.

Jedan od metaka je pogodio Kuveljića u donji dio stomaka, pritom mu nanoseći lake tjelesne povrede.

"Osumnjičeni P.K. se dao u bjekstvo. U koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom preduzimaju se aktivnosti na prikupljanju dokaza i procesuiranju drugih lica, zbog sumnje da pružila pomoć P.K. prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela. Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić preduzimaju intezivne mjere i radnje u cilju pronalaska i lišenja slobode P.K", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: