Zatvorenica preminula od posljedica infekcije koronavirusom

"Imenovana zatvorenica, kod koje je ustanovljena infekcija virusom Covid 19 od dana 14.01.2021. godine bila je smještena u Klinički centar Crne Gore, a u prethodnom periodu, i prije prijema na izdržavanju kazne zatvora, liječena je i od drugih oboljenja", odgovoreno je "Vijestima"

40732 pregleda 43 reakcija 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zatvorenica M.P. (65) koja je izdržavala kaznu zatvora u Zatvoru za duge kazne Podgorica preminula je u danas Kliničkom centru Crne Gore, gdje se nalazila na liječenju zbog infekcije koronavirusom, odgovoreno je "Vijestima" iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Kako su kazali, zatvorenica je bila hospitalizovana od 14. januara, a liječena je i od drugih oboljenja.

"Imenovana zatvorenica, kod koje je ustanovljena infekcija virusom Covid 19 od dana 14.01.2021. godine bila je smještena u Klinički centar Crne Gore, a u prethodnom periodu, i prije prijema na izdržavanju kazne zatvora, liječena je i od drugih oboljenja. O smrti zatvorenice u skladu sa zakonskom procedurom nadležni iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavijestili su porodicu preminule, sud, nadležno tužilaštvo i Upravu policije", navodi se u odgovoru UIKS-a.

Bonus video: