Šegrtu ukinut pritvor

Odluku o pritvoru ranije je donijelo vanraspravno vijece Višeg suda, po žalbi specijalne tužiteljke Lidije Vukčević na raniju odluku sudije za istragu da se Šegrt brani sa slobode

10061 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Šegrt, Foto: Gov.me
Šegrt, Foto: Gov.me

Ambasadoru Crne Gore u Poljskoj Budimiru Šegrtu ukinut je pritvor, saznaju "Vijesti".

Bivši izvršni direktor privatne bolnice Meljine u Herceg Novom i nekadašnji ministar zdravlja osumnjičen je za zloupotrebu položaja u slučaju Meljine. Pritvor mu je bio određen krajem decembra.

Odluku o pritvoru donijelo je vanraspravno vijece Višeg suda, po žalbi specijalne tužiteljke Lidije Vukčević na raniju odluku sudije za istragu da se Šegrt brani sa slobode.

Bivši ministar zdravlja i nekadašnji direktor bolnice Meljine te njegov zamjenik na toj poziciji Radivoje Božović terete se da su učestvovali u poslu kupoprodaje kojim je vrijednost te privatne bolnice umanjena za više od deset miliona.

Vlada je na sjednici 14. januara podnijela predlog o opozivu Šegrta s funkcije ambasadora Crne Gore u Poljskoj. Predlog se odnosi i na njegov opoziv sa funkcija ambasadora na nerezidentnoj osnovi u Litvaniji, Letoniji i Estoniji, koje je pokrivao sa sjedištem u Varšavi.

Bonus video: