POLICIJSKO - TUŽILAČKA AKCIJA

Spriječena likvidacija Belivuka u Tivtu

Beograđanin se  već nekoliko dana nalazi kod jednog od vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera

96550 pregleda 178 reakcija 77 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.01.2021. 13:13h

Uprava policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom jutros je spriječila ubistvo jednog člana organizovane kriminalne grupe sa primorja, saznaju "Vijesti".

Podaci "Vijesti" iz Uprave policije govore da je spriječeno ubistvo Beograđanina Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji se već nekoliko dana nalazi kod jednog od vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Likvidacija je trebalo da bude izvršena u Tivtu, ali je policija osujetila plan kriminalne grupe.

Policija i SDT provjeravaju da li je na meti kriminalne grupe iz Kotora bio još neko osim Belivuka, koji je namjeravao da se domogne Aerodoroma u Tivtu i da se ukrca na avion za Beograd.

"Za sada možemo da potvrdimo samo da je spriječena jedna likvidacija. Još radimo na tome u saradnji sa SDT-om", kazao je sagovornik "Vijesti" iz vrha Uprave policije.

Policija je privela više osoba, a u konsultacijama sa specijalnim državnim tužilaštvom znaće se kakva će biti kvalifikacija djela koja će im biti stavljena na teret.

Kako su "Vijesti" već objavile, Belivuk je u Crnu Goru došao prošle nedjelje, a u ponedjeljak ga je policija zaustavila u Kotoru jer je bio u društvu Radoja Zvicera i Beograđanina Marka Miljkovića.

“Sa ovim BIL osobama je obavljen razgovor i izvršena je detaljna kontrola. Nije bilo osnova za zadržavanje ili lišavanje slobode”, kazao je tada sagovornik “Vijesti” iz vrha Uprave policije.

Sve vrijeme dok je Belivuk boravio u Crnoj Gori bio je "na oku" agentima tajne službe, ali i pripadnicima Specijalnog policijskog odjeljenja, koji su pratili njegovo kretanje i komunikaciju.

Na taj način došlo se i do podatka da se planira njegovo ubistvo...

Tokom prošle godine policija i SDT su spriječili šest likvidacija.

Mediji su o Belivuku pisali 2016. kada je sa Darkom Ristićem napao direktora FK “Partizan” Miloša Vazuru i pripadnike njegovog obezbjeđenja.

Njemu je suđeno i zbog optužbi da je pomagao u ubistvu Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine, ali je nakon dokaznog postupka oslobođen.

Belivuk je više puta osuđivan i za nasilničko ponašanje, a bio je najbliži saradnik Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru 2016. godine u Beogradu.

Policijski podaci govore da se u proteklih godinu povezao sa "kavačkim klanom", te da je navijačka grupa samo paravan za ozbiljne kriminalne poslove.

Kotoranin Radoje Zvicer, tokom dugogodišnjeg rata dva zavađena crnogorska klana, teško je ranjen krajem maja prošle godine u Ukrajini u elitnom dijelu Kijeva, kada je grupa atentatora iz Crne Gore i Srbije, pucala na njega na ulici dok je džogirao.

Zvicer je tada izrešetan sa nekoliko metaka u grudi, ali se oporavio nakon operacije.

Sigurne smrti spasila ga je njegova supruga Tamara Zvicer, koja je, prema pisanju tamošnjih medija, istrčala iz zgrade i iz pištolja pucala na napadače i tako ih natjerala da pobjegnu...

Tokom policijske potjere na drugom kraju zemlje - nakon dva dana uhapšeni su Crnogorci Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić (30) i srpski državljani Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46). Zbog sumnje da im je davao logističku podršku i odavao informacije, uhapšen je i inspektor iz kijevske policije. Ukrajinski novinari pisali su da je ta grupa, navodno, dobila pola miliona eura kako bi usmrtila Zvicera.

Preporučujemo za Vas