Čolević optužen za ubistvo na mah u pokušaju

U optužnici se navodi da je Čolević 20. aprila 2020. godine, pokušao da liši života Aleksandra Šćepanovića, nakon što je, bez svoje krivice, doveden u jaku razdraženost napadom od strane oštećenog

7919 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo protiv Branislava Čolevića, zbog krivičnog djela - ubistvo na mah u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U optužnici se navodi da je Čolević 20. aprila 2020. godine, pokušao da liši života Aleksandra Šćepanovića, nakon što je, bez svoje krivice, doveden u jaku razdraženost napadom od strane oštećenog.

U optužnici piše da je okrivljeni bio u “golfu”, kada mu je iznenada i uz škripu kočnica, presjeklo put vozilo “toyota yaris”, kojim je upravljao P. Đ., a u kojem se nalazio Šćepanović.

“Da bi odmah nakon zaustavljanja iz vozila izašli P. Đ. i oštećeni i krenuli prema okrivljenom, koji je tada ispalio najmanje dva projektila u pravcu oštećenog Šćepanovića, od kojih ga je jedan projektil pogodio nanoseći mu teške i po život opasne povrede”, navodi se u optužnici tužioca Miloša Šoškića.

Bonus video: