Podignuta optužnica za ubistvo Saše Klikovca

Optuženi su Marko Šuković (29), Miloš Marković (32), Ivan Milačić (28) i Predrag Vukadinović (23) koji se terete i za stvaranje kriminalne organizacije odgovorne za ubistvo Podgoričanina

14896 pregleda 38 reakcija 2 komentar(a)
Sa uviđaja nakon ubistva ispred objekta "Kod Crnogorca", Foto: Savo Prelević
Sa uviđaja nakon ubistva ispred objekta "Kod Crnogorca", Foto: Savo Prelević

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv pet osoba zbog likcidacije Saše Klikovca, 18. jula 2020. godine u Podgorici.

Optuženi su Marko Šuković (29), Miloš Marković (32), Ivan Milačić (28) i Predrag Vukadinović (23) koji se terete i za stvaranje kriminalne organizacije odgovorne za ubistvo tog Podgoričanina.

U istom tužilačkom aktu, o čijoj validnosti će odlučiti podgorički Viši sud, je i Jovan D. Milković (66), koji se tereti za nedozvoljeno držanje oružja.

Kao egzekutor Klikovca je označen Marković. Prema tvrdnjama Specijalnog tužilaštva, on je po nalogu Kožara, 18. jula 2020. godine, ukradenim vozilom kojim je upravljao Šuković, došao ispred ugostiteljskog objekta "Kod Crnogorca": "Gdje su na podmukao način i u prethodno obećanu nagradu u iznosu od 20 hiljada eura počinili zločin".

Marković je u Klikovca, prema dokazima, pucao sa zadnjeg sjedišta prethodno ukradenog "golfa 3" i to u trenutku kada se žrtva nalazila u svom automobilu "sitroen C3".

Milačić je bio zadužen za praćenje žrtve i nabavku opreme, maski i oružja, koje je nakon zločina zakopao zajedno sa Šukovićem u zaseoku Poljice.

Tokom pretrage tog zaseoka, istražitelji su, pronašli veću količinu oružja koje je bilo zakopano u zemlji.

Tada su iskopali karabin sa optičkim nišanom i četiri metka, automatsku pušku M-70, sa dva okvira, pištolj marke “para” i veću količinu municije.

Vukadinović se sumnjiči da je kao pripadnik kriminalne organizacije prihvatio ulogu da pruža logističku podršku izvršiocima krivičnog djela, obezbjeđuje “štek stanove” i novac za rentiranje istih. Ubijeni Klikovac Saša u policijskim evidencijama registrovan je kao počinilac više krivičnih djela i vodio se kao bezbjednosno interesantno lice i osoba bliska kavačkom kriminalnom klanu.

Bonus video: