sprovedena u VDT Bijelo Polje

Uhapšena Pljevljanka zbog sumnje na razbojništvo: Napala starijeg penzinera i otela mu 370 eura?

O događaju je upoznat ODT u Pljevljima kao i Viši državni tužilac u Bijelom Polju koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu razbojništvo.

14557 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo razbojništva policija u Pljevljima sinoć je lišila slobode tridesetdvogodišnju sugrađanku R.P.

Ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

„Dana 22.1.2021.godine oko 17,40h obavijestio je dežurnu službu CB Pljevlja građanin G.V (1962) iz Pljevalja da mu je u ulici Omladinska na kućna vrata došao komšija Đ.R (1938) sa tragovima krvi na sebi, govoreći nerazgovjetno, ali da je uspio da shvati da ga je neko fizički napao i opljačkao, te da je pozvao hitnu medicinsku pomoć. Odmah po prijemu obavještenja policijski službenici su izašli na mjesto događaja i isto obezbjedili do dolaska ekipe za vršenje uviđaja. Lice je od strane hitne službe Pljevlja preveženo u MC Pljevlja na dalje liječenje. Od Đ.R (1938) je u prostorijama MC Pljevlja prikupljeno obavještenje i došlo se do saznanja da ge ja u njegovom stanu koji se nalazi u Omladinskoj ulici fizički napala NN ženska osoba, nanijela mu povrede i tom prilikom mu otuđila 370 eura, kao i mobilni telefon nepoznate marke“, navodi s u saopštenju Centra beubednosti Pljevlja, kojeg je potpisao načelnik Dragan Slavulj.

O događaju je upoznat ODT u Pljevljima kao i Viši državni tužilac u Bijelom Polju koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu Razbojništvo.

Uviđaj je uradila policija u Pljevljima u prisustvu osnovne tužiteljke u Pljevljima Nataše Bajčete.

„Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da je izvršilac lice P.R (1989) iz Pljevalja, nakon čega je ista pronađena u ulici Breznička u Pljevljima i oko 22,30h lišena slobode i u zakonskom roku će biti sprovedena Višem državnom tužiocu u Bijelom Polje na dalju nadležnost”, stoji na kraju saopštenja.

Preporučujemo za Vas