Kasalica dao izjavu u CB Nikšić: Negirao da ima veze sa karikaturom na kojoj je prikazana Bratić

Po nalogu tužioca oduzeti su mu telefon i laptop

30729 pregleda 579 reakcija 27 komentar(a)
CB Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
CB Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.01.2021. 22:09h

Nikšićka policija danas je pozvala Nebojšu Kasalicu da u svojstvu građanina da izjavu jer su ga, kako tvrdi, pojedini lažno optužili da je autor neprimjerene karikature na kojoj je prikazana ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

Kasalica je nakon što je dao izjavu u Centru bezbjednosti (CB) Nikšić, kazao "Vijestima" da je negirao da ima bilo kakve veze sa karikaturom.

Kako je kazao, ponovio je ono što je objavio na svojoj Fejsbuj stranici, a protiv svih onih koji su ga "lažno optužili" podnijeće prijavu.

Po nalogu tužioca oduzeti su mu telefon i laptop, a Osnovno državno tužilaštvo (ODT) će se naknadno izjasniti da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela.

Njegov otac Velimir Lule Kasalica je ranije danas kazao da je Nebojši upućen poziv da se prijavi u policijsku stanicu.

„Prije nekoliko trenutaka Nebojši je upućen poziv da se prijavi policijskoj stanici Nikšić da izjavu u svojstvu građanina po optužbi pojedinih pojedinaca, jer smatraju da je on autor opscene karikature ministarke Bratić. Pa, gospodo, dozvolite mi da vam kažem, to nije nivo Nebojšin ili naše porodice. U Crnoj Gori je barem sve poznato i ko je ko i ko je spreman za sve gadosti, i ko ima kućno vaspitanje i ugled. Ludilo režima odlazećeg lopova se nastavlja. Nadam se ne dugo”, napisao je na Fejsbuk stranici Nebojšin otac, Velimir Lule Kasalica.

Navodno je Nebojša, koji je predstavljao studente koji su podržavali prošlogodišnje litije, u telefonskoj prepisci sa neidentifikovanim mladićem priznao da je on autor karikature i kazao da za to zna samo izvjesni Jovan.

Kao osnov za prijavu, poslužila je i slika sa mim stranice, za koju su, oni koji su ga prijavili, naveli da je on autor.

"Imponuje mi činjenica da su kao dokaz da sam ja naslikao onu bljuvotinu od karikature, omladinci DPS-a priložili sliku Rafaela Santija koja je poslužila kao templejt za mim Lejanu Dučiću. Tako su, zahvaljujući zastrašujućem neznanju osnova istorije umjetnosti (i mima) među mladima Partije, moji skromni slikarski i mimerski dometi greškom izjednačeni sa velikanima duhovnog stvaralaštva naše civilizacije", napisao je Nebojša Kasalica na Fejsbuk profilu.

Prava istina je, kako je napisao, da nije ni približno talentovan kao Rafaelo ili Lejan da pravi remek djela poput Atinske škole ili "Ti me ne razumeš. A ni Njegoša."

"Sigurno nisam nevaspitan i poremećen kao vaši režimski karikaturisti i satiričari da predstavljam žene i sveštena lica (ili bilo koga drugog) u neprimjerenim vulgarnim pozama. Što se tiče ‘prepiske’, pokazan je još veći stepen gluposti i loše odrađenog ‘domaćeg zadatka’. Naime, pošto je očigledno da se radi o prepisci na Vajberu, iskusni DPS montažeri se nisu sjetili ni da pogledaju koju sliku držim na svom Vajber profilu pa su samo preuzeli ovu sa Fejsbuka i nalijepili je u montaži. Svi koji me znaju i imaju moj broj telefona posvjedočiće vam da mi je već skoro četiri godine slika na Vajberu u zelenoj košulji i sa naočarima za sunce, dok plešem ‘kazačok’ (volim rusku muziku i igru). Druga stvar, je li moguće da su od svih ljudi s kojima se družim i u stalnom sam kontaktu, uspjeli da izaberu ime Jovan kojeg nema ni u najširem krugu mojih prijatelja i kontakata? Raspitajte se malo s kim se družim majka mu stara, stare ste vi špijunčine da ispadate neozbiljni na ovaj sveti dan Kongresa. I treće: CINKALI! Ovo me je možda i najviše pogodilo od svega jer se poručuje da izgledam fan hrvatskih serija. Kunem se, samo sam jednom gledao ‘Ljubav u zaleđu’ da prepričam baki jer je bila propustila reprizu, ali nikad nisam iskoristio riječ kao što je CINKALI. Eto, ako je iko i posumnjao da sam ja pravio onu karikaturu ili da je ovo dio moje prepiske a ne glupi fotošop nadam se da sam ga malo razuvjerio, napisao je na Fejsbuku Nebojša Kasalica.

Bonus video: