Marković prijavila napad: Stanodavac me napao jer sam istakla zastavu Crne Gore

U policijskom zapisniku Marković je navela da je vlasnik sinoć upao u stan, skinuo zastavu i bacio je, a zatim je gurnuo i vrijeđao

44521 pregleda 502 reakcija 306 komentar(a)
Marković, Foto: Liberalna partija
Marković, Foto: Liberalna partija

Predsjednicu nikšićkog Opštinskog odbora Liberalne partije Jelena Marković, sinoć je, kako tvrdi, napao vlasnik stana u kome živi, zbog isticanja crnogorske zastave.

Kako se navodi u saopštenju za javnost Nikšiću se "besraman i brutalan napad inspirisan je nacionalnom mržnjom, šovinizmom i političkom netrpeljivošću u agresijom".

"Mi na ovakve slučajeve terora od stane nove većine i njihovih simpatizera koji slijede politiku svojih lidera, više nećemo i ne smijemo da ćutimo. Ovo nije prvi put da se dešavaju napadi na funkcionere LP inspirisani mržnjom, ali je napad na majku sa troje đece prevršio svaku mjeru", stoji u saopštenju koji potpisuje Dubravka Vujičić potpredsjednica LP.

Vlasnik stana je, kako stoji u saopštenju, nakon niza prijetnji upućenih preko telefona, upao u stan i počeo da vrijeđa i fizički nasrće na Marković.

""Okačila si ova go*na." rekao je on, nakon čega je izašao na balkon, počupao i bacio zastavu Crne Gore koja je bila istaknuta. Nakon toga nastavio je da lupa, prijeti i unosi se u lice Marković. Ovakav šokantan događaj prijavljen je CB Nikšić koja je na licu mjesta privela počinioca. Liberalna partija zahtijeva od potpredsjednika Vlade Abazovića i ministra MUP Sekulovića da se hitno oglase i daju doprinos da se ovaj slučaj iznese pred lice pravde. Pozivamo ih da sa pozicija moći utiču da se ova opasna šovinistička hajka zaustavi i da smire tenzije među svojim simpatizerima.Isto tako, pozivamo javnost da reaguje i, kako su za mnogo benignije događaje i komentare na društvenim mrežama bili spremni da dignu glas, da prepoznaju opasnost ovog napada iz mržnje na ženu, majku troje đece, koja je preživjela teror samo zbog svoje nacionalne i političke pripadnosti i to u stanu u kojem živi. Šta da očekuju građani države u kojoj jedna žena može da bude fizički i psihički zlostavljanja samo zbog zastave sopstvene države koju je istakla u istoj toj državi a da vlast te države ćuti i odobrava takve postupke", poručila je Vujičić.

Marković je kazala "Vijestima" da je i dalje u šoku zbog svega što se dogodilo.

"Živim sama sa troje đece i prava je sreća što ona u tom trenutku nijesu bila kući jer bi doživjela stres. Na ovo ne gledam toliko kao na politički čin, već više kao neljudski čin čovjeka prema jednoj ženi", kazala je Marković "Vijestima"

Bonus video: