Odale ga kamere i dupla garderoba

Srđan Vušurović iz Niša osumnjičen da je planirao ubistvo Aleksandra Jabučanina

15554 pregleda 3 komentar(a)
Kod Vušurovića pronađen pištolj sa metkom u cijevi (ilustracija), Foto: Shutterstock
Kod Vušurovića pronađen pištolj sa metkom u cijevi (ilustracija), Foto: Shutterstock

Nišliji Srđanu Vušuroviću, koji se sumnjiči da je planirao likvidaciju Cetinjanina Aleksandra Jabučanina, produžen je pritvor za još dva mjeseca. Na ovo rješenje žalio se njegov advokat, ali su sudije Apelacionog suda žalbu odbacile kao neosnovanu ističući da je Vušurović osnovano sumnjiv da je počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Prema navodima naredbe o sprovođenju istrage Vušurović se tereti za krivična djela “stvaranje kriminalne organizacije“ i „ubistvo u pokušaju“ u sticaju sa krivičnim djelom „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“.

„Iz za sada prikupljenih dokaza sadržanih u spisima predmeta, odnosno materijalnih dokaza koji su do sada prikupljeni, video snimaka sigurnosnih kamera koji pokrivaju prostor stambenog objekta oštećenog J.A., iz kojih se jasno vidi da je okrivljeni 24.11.2020. godine obilazio kako stambeni objekat u kome stanuje oštećeni, tako i podzemnu garažu tog stambenog objekta, iz službenih zabilješki Uprave policije od 2.12.2020. godine iz kojih proizilazi da je isti, a što i sam ne negira, navedenog dana zaustavljen i legitimisan od strane službenika Uprave policije upravo kod stambenog objekta oštećenog kojom prilikom je kod istog pronađen i pištolj bez serijskog broja sa metkom u cijevi. Takođe, kod okrivljenog je pronađen i kriptovani mobilni telefon, što ukazuje na osnovanu sumnju da je okrivljeni bio u komunikaciji sa drugim licima – pripadnicima kriminalne organizacije, koji su zajedno sa okrivljenim V.S. učestvovali u planiranju i izvršenju krivičnog djela na štetu J.A, navodi se u odluci sudija Apelacionog suda.

Nadalje, kako navode sudije ovog suda, iz službenih zabilješki policije proizilazi da je okrivljeni poslednji put evidentiran prilikom ulaska u Crnu Goru početkom 2020. godine, te da od tada nema prijavljeno boravište u Crnoj Gori.

„...Te da je kritičnog dana na sebi imao “duplu garderobu”, odnosno donji dio trenerke i farmerice, a u gornjem dijelu dvije dukserice, što ukazuje na osnovanu sumnju da je okrivljeni imao namjeru da nakon izvršenog krivičnog djela sa sebe ukloni jedan sloj garderobe kako bi uklonio tragove o izvršenom krivičnom djelu, piše u odluci.

Osnovana sumnja da je Vušurović počinio navedena krivična djela, prema ocjeni sudija Apelacionog suda, proizilazi iz iskaza policijskog službenika.

„...Koji je zaustavio i kontrolisao okrivljenog kritičnog dana, a iz kojeg proizilazi da je prethodno oštećeni J.A. dolazio u prostorije policije gdje je iskazao strahovanje za svoju bezbjednost i bezbjednost svoje porodice, te je ukazao na sumnjivo ponašanje određenog lica koje je vidio na nadzornim kamerama svog stambenog objekta kako obilazi samu zgradu i garažni prostor, te je oštećeni istovremeno naveo da ima razloga da strahuje za svoju bezbjednost. U daljem, iz iskaza ovog svjedoka proizilazi da je obilaskom terena, a radi postupanja po naredbi sudije za istragu i izuzimanja video nadzora sa stambenog objekta J.A. zaustavio lice koje je odgovaralo opisu osobe iz prijave J.A. kojom prilikom je kod njega utvrdio da posjeduje pištolj, pa kada se naprijed navedeno dovede u vezu sa drugim do sada prikupljenim dokazima, te posebno da je okrivljeni na sebi imao duplu garderobu kao što je to i navedeno, te kriptivani telefon, ukazuje na osnovanu sumnju da je okrivljeni izvršio krivična djela stavljena mu na teret, dodaju sudije.

Dakle, zaključuju sudije, iz navedenih dokaza dovedenih u međusobnu vezu proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni Vušurović počinio krivična djelo stavljena mu na teret, a koja osnovana sumnja je osnovni preduslov da bi se prema nekom licu odredio, a samim tim i produžio pritvor.

„Činjenica da li je okrivljeni zaista izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, biti utvrđena u daljem toku krivičnog postupka, zaključuju sudije.

Bonus video: