iznenađena odlukom

Marković: Da li moji politički neistomišljenici imaju uticaj na tužilaštvo

Predsjednica odbora LP u Nikšiću najavila da će lično pokrenuti dalji postupak uz angažovanje advokata

6764 pregleda 87 reakcija 83 komentar(a)
Marković, Foto: Liberalna partija
Marković, Foto: Liberalna partija

Predsjednica nikšićkog odbora Liberalne partije, Jelena Marković, kazala je da je iznenađena odlukom tužilaštva koje je ocijenilo da u napadu koji je prijavila nema elemenata krivičnog djela.

Policija je juče saopštila da su podnijeli prekršajnu prijavu i uhapsili I.B. (42), vlasnika stana u kojem je Marković podstanarka, zbog uvreda i prijetnji koje joj je uputio, pojasnivši da ju je verbalno napao i sa balkona uklonio državnu zastavu Crne Gore.

"Odlukom Tužilaštva da u upadu na stan, povredi privatnosti, ulasku u spavaću sobu, čupanju zastave uz riječi ,,ova si mi go*na okačila ođe" što potvrđuje nepoštovanje državnih simbola, bahatost, fizički kontakt kroz grubo potiskivanje (guranje), zatim urlikanje, vrijeđanje i udaranje o stvari žene koja je sama u stanu nakon 22h, a na snazi je mjera zabrane izlaska iz stana, izeneđena sam da nema elemenata krivičnog djela za tužilaštvo. Pitam se da li je bilo potrebno da mi nanese teške tjelesne povrede da bi bio krivično procesuiran? Pitam se šta bi bilo da su moja malodobna djeca bila prisutna dok se sve odvijalo i kakve bi posledice to na njih ostavilo? Kako bi reagovali i šta bi preživjela najmlađa kćerka od nepune 2 godine da je vidjela nepoznatog čovjeka od 2 metra koji se ovako ponaša prema njenoj majci? Kakav bi to bio šok za stariju djecu od 5 i 12 godina", saopštila je Marković.

Kazala je kako je zabrinuta, te da se pita da li njeni "politički neistomišljenici imaju uticaj na tužilaštvo".

"Da li je tužilaštvo zažmurilo pred činjenicama jer je u pitanju skrnavljenje državne zastave? Da li je moguće da svi jednako ne posmatramo i ne osuđujemo nasilničko ponašanje i da ga i politički neistomisljenici ne osuđuju? Da li je zbog toga što sam Crnogorka u Crnoj Gori zanemareno da sam i žena koja je pretpjela nasilje? Đe su moralisti, vjernici, organizacije i oni ostali koji su drugačijeg opredeljenja od mojeg da se oglase i osude ovaj događaj koji je pretrpjela žena koja se bavi javnim poslom", dodala je.

Marković je upitala i da li tužilac "nije imao pred sobom krivični zakonik ili je zaboravio na član 399 (nasilničko ponašanje)" i da su na snazi protivepidemijske mjere koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

Istakla je da je I.B. bio u stanu sve dok je policija došla i privela ga, kao i da je pred službenicima Uprave policije ponavljao uvrede.

"Poštovani tužioče zar nije nasilnik I.B. povrijedio slobodu izražavanja nacionalne i etničke pripadnosti? Zar se ne radi o prinudi u ovom slučaju? Zar nije u ovom slučaju povrijeđeno moje ljudsko dostojanstvo, moja nacionalna pripadnost i povreda mog privatnog prostora i života? Nasilno uklanjanje zastave koja je istaknuta na stanu u kojem živim je povreda nacionalnih i ljudskih osjećanja i dostojanstva, a sami upad u stan je i nasilničko ponašanje, a uklanjanje državne zastave je jasno ruženje ugleda Crne Gore. Poštovani tuzioče, ako ovđe nema elemenata krivičnog djela onda možda ne važi za sve jednako krivižni zakonik Crne Gore, nego "srpskom svetu" članove iz krivičnog pripisujete kao prekršajne delikte", navela je Marković.

Najavila je da će, "pošto tužilaštvo nije procijenilo događaj na način koji bi adekvatno kaznio počinioca", a nju kao žrtvu zaštitio i pružio osjećaj sigurnosti, prinuđena da lično pokrenem dalji postupak uz angažovanje advokata.

"A ovu ću zastavu, ako to već nadležni neće, ja braniti i životom ako zatreba", zaključila je predsjednica odbora LP u Nikšiću.

Preporučujemo za Vas