Carinska ispostava Slobodna zona Bar

Uhapšen osumnjičeni za šverc preko 4.400 paketa cigareta, šteta po budžet oko 3,7 miliona eura

Iz Uprave policije je saopšteno da je A.M. (42) iz Pljevalja, sumnja se, neovlašćeno skinuo carinsku plombu i koristeći pomoć za sada nepoznatih osoba iz skladišta iznio cigarete, utovario ih u neidentifikovana teretna vozila kojima su cigarete transportovane u za sada nepoznatom pravcu

30713 pregleda 139 reakcija 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je uhapsila Aldina Mlatišumu (42) iz Pljevalja sa prebivalištem u Baru, osnivača i izvršnog direktor "Catwood" Bar zbog sumnje da je u sticaju izvršio krivično djelo krijumčarenje i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata i znaka, dok je protiv pravnog lica podnijeta krivična prijava.

"A.M. je, kako se sumnja, navedeno djelo izvršio na način što je od 27. oktobra do 3. novembra 2020. u svojstvu izvršnog direktora, kao odgovorno lice u pravnom licu "Catwood" d.o.o. Bar, u namjeri da za to pravno lice ostvari imovinsku korist, iz Carinske ispostave Slobodna zona Bar izbjegavajući mjere carinskog nadzora iznio 4.443 paketa raznih vrsta cigareta", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da su pripadnici Carinske ispostave Slobodna zona Bar 4. novembra 2020. godine sprovodeći mjere carinskog nadzora, kontrolom skladišta koje koristi preduzeče "Catwood" konstatovali da nema carinske plombe, te je kontrolom utvrđeno da prethodno uskladištenih cigareta nema, kada su obavijestili službenike Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Radi stupanja u posjed robe koja je bila predmet krijumčarenja, A.M. je, sumnja se, neovlašćeno skinuo carinsku plombu, pa koristeći fizičku pomoć za sada neidentifikovanih lica iz skladišta iznio cigarete, utovario ih u za sada neidentifikovana teretna vozila kojima su cigarete transportovane u za sada nepoznatom pravcu. Pravno lice "Catwood" d.o.o. Bar na osnovu svega navedenog je odgovorno za djela A.M. na osnovu člana 5 Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična djela. Navedenim nezakonitim radnjama osumnjičena lica su pričinila materijalnu štetu budžetu u ukupnom iznosu od 3.680.097 eura", navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Baru koji je naložio da se Mlatišuma uhapsi zbog sumnje da je u sticaju izvršio krivično djelo krijumčarenje i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata i znaka.

Preporučujemo za Vas