Saslušanje službenika ANB o nezakonitom prisluškivanju: Martinović potvrdio navode iz prijave

Saslušani su na osnovu sumnji da je u službi postojao tajni odred koji je mimo zakonskih propisa prisluškivao i pratio građane, a potom uništio tu dokumentaciju

47327 pregleda 80 reakcija 13 komentar(a)
Bulatović, Foto: Luka Zeković
Bulatović, Foto: Luka Zeković

Bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Peruničić(ANB), smijenjeni načelnici sektora Luka Bulatović i Srđa Pavićević i službenik Mihailo Martinović saslušani su juče na osnovu sumnji da je u toj službi postojao tajni odred koji je mimo zakonskih propisa prisluškivao i pratio građane, a potom uništio tu dokumentaciju.

Prema saznanjima “Vijesti”, na saslušanju u Specijalnom policijskom odjeljenju Martinović je potvrdio sve navode u prijavama koje je podnio predloženi kandidat za direktora ANB i trenutni vršilac dužnosti Dejan Vukšić.

Vukšić
Vukšićfoto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Po nalogu specijalne tužiteljke Stojanke Radović, u svojstvu građanina ranije je saslušan i smijenjeni načelnik Danilo Grozdanić.

Specijalno državno tužilaštvo početkom prošle sedmice formiralo je predmet, a nakon što im je stiglo izjašnjenje i prijava Vukšića, narednog dana je dostavljen nalog za sprovođenje istražnih radnji i saslušanje službenika.

Kandidat za novog šefa ANB-a je ranije potvrdio pisanje “Vijesti” da prikupljaju informacije i dokaze, koji se odnose na nezakonitosti u radu pojedinih službenika tajne službe.

Vukšić je “Vijestima” saopštio da postoje indicije da se određeni broj legitimacija te tajne službe nalazi kod osoba koje nisu njeni zaposleni, zbog čega planiraju izradu novih isprava, ali i oduzimanje oružja ANB-a od strane lica koja za to nemaju uporište u zakonu.

Bonus video: