Stanoviću suđenje odloženo za prvi mart

Sud je prihvatio predlog advokata Zorana Piperovića, branioca okrivljenog Stanovića, koji je naveo da je za komisiju vještaka koja je vještačila psihičko stanja optuženog Stanovića u vrijeme izvršenja krivičnog djela, pripremio 40 pitanja

7010 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Suđenje Arseniju Stanoviću, optuženom za teško ubistvo ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove u Kotoru, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za prvi mart.

Sud je prihvatio predlog advokata Zorana Piperovića, branioca okrivljenog Stanovića, koji je naveo da je za komisiju vještaka koja je vještačila psihičko stanja optuženog Stanovića u vrijeme izvršenja krivičnog djela, pripremio 40 pitanja.

Branilac je zatražio da se odloži glavni pretres kako bi pitanja koncipirao po oblastima i dostavio ih sudu u naredna dva dana. Pojasnio je da bi članovi komisije bili upoznati sa sadržinom pitanja prije narednog glavnog pretresa.

"Povodom predmetnog vještačenja pripremio sam 40 pitanja, konsultovao sam eminentnu litraturu. Potrebno mi je dva dana da koncipiram i sistematizujem pitanja po oblastima u zavisnosti od vještaka", naveo je advokat Piperović.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, u iznajmljenom stanu oštećene Lašmanove, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu.

On je u tom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu glave i tijela, usljed kojih udaraca je oštećena trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta", piše u optužnici.

Bonus video: