Pljevlja: U zatvoru 20 dana zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Z.S.(21) je alkotestiran kojom prilikom je ustanovljeno da se nalazi pod uticajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,52 g/kg. Obzirom da je imenovani odbio da potpiše zapisnik o alkotestiranju isti je poveden u HMP Pljevlja gdje je odbio da da uzorak krvi na analizu te je lišen slobode

7375 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola Pljevljak Z.S.(21), kažnjen je u Sudu za prekšraje u Pljevljima sa 20 dana zatvora a zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru novčanom kaznom u iznosu od 500 eura.

„Dana 6.2.2021.godine oko 17:40 časova prilikom redovne kontrole saobraćaja u ulici Tanasija Pejatovića kontrolisano je vozilo sa kojim je upravljao Z.S. (2000). Imenovani je alkotestiran kojom prilikom je ustanovljeno da se nalazi pod uticajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,52 g/kg. Obzirom da je imenovani odbio da potpiše zapisnik o alkotestiranju isti je poveden u HMP Pljevlja gdje je odbio da da uzorak krvi na analizu te je lišen slobode zbog počinjenog prekršaja iz Čl. 317 st 1 t.7 Zakona o bezbjednosti saobraćaja. Prilikom preduzimanja službenih radnji u službenim prostorijama CB Pljevlja Z.S. je omalovažavao policijskog službenika B.M. čime je počinio prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru iz čl.11 st.1”, navodi se u saopštenju CB Pljevlja kojeg je potpisao načelnik Dragan Slavulj.

Za vrijeme lišenja slobode i boravka u prostorijama za zadržavanje, stoji u saopštenju Z.S. je oštetio inventar u pritvorskoj prostoriji.

„Lice Z.S. je u skraćenom postupku sprovedeno u Sud za prekršaje Bijelo Polje – Odjeljenje u Pljevljima, gdje je zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja kažnjen sa 20 dana zatvora, a zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru novčanom kaznom od 500 eura. Zbog oštećenja inventara u pritvorskoj prostoriji licu Z.S. će u redovnom postupku biti podnešena krivična prijava zbog krivičnog djela Uništenje i oštećenje tuđe stvari iz čl.253 KZCG“, stoji u saopštenju policije.

Sud za prekšaje izrekao je i kaznu zatvora u trajanju od 15 dana Pljevljaku M.S.(24), zbog više počinjenih prekršaja.

„Dana 6.2.2021.godine u 18,15 časova u ulici Volođinoj dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala 2 vozila u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, a na vozilima je nastupila materijalna šteta. Vozači su na licu mjesta alkotestirani, kojom prilikom je utvrđeno da se vozač M.S. (1997) nalazi pod uticajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,96 g/kg. Zbog sumnje da se imenovani nalazi i pod uticajem psihoaktivnih supstanci isti je poveden u MC Pljevlja gdje je odbio testiranje na prisustvo opojnih droga i psihoaktivnih supstanci, nakon čega je lišen slobode i u zakonskom roku sproveden u Sud za prekršaje Bijelo Polje – Odjeljenje u Pljevljima koji mu je zbog počinjenih prekršaja izrekao kaznu od 15 dana zatvora”, navodi se u saopštenju CB Pljevlja.

Bonus video: