"Beograd im je bio važan kao logistički i centar trgovine drogom"

Vučić: Kriminalna grupa oko Belivuka je bila strahovito snažna podružnica mafijaškog klana iz Crne Gore

Vučić je kazao da u Srbiji djeluje "uvezena mafija" iz Crne Gore

37256 pregleda 108 reakcija 65 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kriminalna grupa oko Veljka Belivuka bila "strahovito snažna podružnica" mafijaškog klana iz Crne Gore.

Vučić je kazao da u Srbiji djeluje "uvezena mafija" iz Crne Gore.

"Beograd im je bio važan kao logistički i centar trgovine drogom. Glavne vođe, poput Belivuka, imaju svog gazdu koji je danas na teritoriji Crne Gore. To su uvezene ubice i kriminalci a onda je ovde stvorena strahovito snažna podružnica koja je uspela da stvori vojsku bez vrhovnog komandanta i njegovog zamenika koji su bili u drugoj zemlji", kazao je Vučić u vanrednom obraćanju građanima.

Naveo je i da su jednom od dva suprotstavljena kriminalna klana iz Crne Gore, u Srbiji bile dostupne informacije o kretanju pripadnika drugog klana.

"Ne bih isključio mogućnost da su visoki funkcioneri različitih službi pomagali tu na različite načine. Nema sumnje na operativnom nivou da je sve to teško učiniti bez nečije podrške, pomoći ili prećutne saglasnosti. Zato ovako žustro i energično radimo da se takvima suprotstavimo i da istražimo sve iz državnog aparata koji su im na različite načine pomagali", rekao je predsjednik Srbije.

Pohvalio je koordinaciju Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) i policije koji po njegovim rečima, "nikada nisu bili bolje uvezani" nego danas.

Belivuk se povezuje sa "kavačkim klanom", a u policijskim evidencijama se kao vođa tog klana navodi Slobodan Kašćelan.