Uhapšene 24 osobe: Oduzeto pet vozila, gliser, pištolj...

Prema saznanjima Vijesti, u Ulcinju pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije pretresaju kuće više bezbjednosno interesantnih osoba.

145517 pregleda 554 reakcija 86 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Twitter
Ilustracija, Foto: Twitter

Policija je uhapsila 24 osobe koji se terete da su organizatori i članovi kriminalne organizacije koji su švercovali velike količine marihuane, iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

"U dosadašnjoj istrazi, presijecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe u 11 pojedinačnih zaplijena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane. Ista grupa se tereti za krijumčarenje dvije i po tone marihuane", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto pet vozila, gliser, pištolj i lovačka puška kao i vaga za precizno mjerenje, novac, više telefona i SIM kartica.

Iz policije su naveli da su akciju realizovali pod nazivom "Zamka" i da je sprovođena 10 mjeseci sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom kao i sa međunarodnim partnerskim službama.

"U opsežnoj akciji koju je sprovodio Odsjek za borbu protiv krijumčarenja droga je učestvovalo 180 policijskih službenika – pripadnika Sektora specijalne policije, Stanice granične policije I Ulcinj, Centra bezbjednosti Bar, Centra bezbjednosti Nikšić, Centra bezbjednosti Herceg Novi, Centra bezbjednosti Podgorica i dr. Izvršen je pretres na 30 lokacija, a slobode su lišeni: S.U., A.K., I.LJ., M.R., D.K., B.I., A.M., I.K., D.D., S.Đ., D.M., E.N., N.V., M.K., P.K. svi iz Ulcinja, kao i I.P., B.P., T.P., R.K., S.V., S.M., P.D. iz Nikšića, R.P. iz Podgorice i Nj.V. iz Bara", piše u saopštenju.

"Vijesti" su ranije objavile da se u više crnogorskih gradova vrše pretresi i hapšenja osoba koje policija dovodi u vezu sa švercom droge.

"Pripadnici Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge–SBPOKK sprovode akciju "Zamka" koja je rezultat desetomjesečne istrage sa međunarodnim partnerima. U toku su pretresi na 30 lokacija u više crnogorskih gradova. Pripadnici ove OKG sumnjiče se za krijumčarenje 2,5 tone marihuane", saopšteno je iz Uprave policije.

Prema saznanjima Vijesti, u Ulcinju pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije pretresaju kuće više bezbjednosno interesantnih osoba, objavljeno je ranije.

Akcijom rukovodi Odsjek za suzbijanje krijumčarenja droga koji je u tom Sektoru.

Sagovornik iz UP pojasnio je da su jutrošnji pretresi i hapšenja rezultat višemjesečne akcije tog Odsjeka.

Bonus video: