Suđenje Konataru: Pismo Krivokapića kao dokaz tužilaštva

“Pismo je upućeno v. d. vrhovnog državnog tužioca Ivici Stankoviću, a stiglo je posredstvom Uprave policije. S obzirom na to da su boravili u istoj sobi u zatvoru, Krivokapić je naveo da ima saznanja o predmetnom događaju, a u pismu je iznio šta mu je tom prilikom rekao Todorović"

7780 pregleda 0 komentar(a)
Mjesto ubistva Jovanovića, Foto: Arhiva Vijesti
Mjesto ubistva Jovanovića, Foto: Arhiva Vijesti

U nastavku suđenja Aleksandru Konataru, optuženom da je prilikom pljačke kladionice “Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, usmrtio košarkaša Ljuba Jovanovića, juče je državna tužiteljka Tanja Čolan Deretić u Višem državnom tužilaštvu u Pogorici, predložila da se kao dokaz izvede pismo Dalibora Krivokapića u kojem navodi da mu se svjedok Vasilije Todorović povjerio u odnosu na svoje svjedočenje o predmetnom događaju.

“Pismo je upućeno v. d. vrhovnog državnog tužioca Ivici Stankoviću, a stiglo je posredstvom Uprave policije. S obzirom na to da su boravili u istoj sobi u zatvoru, Krivokapić je naveo da ima saznanja o predmetnom događaju, a u pismu je iznio šta mu je tom prilikom rekao Todorović. Predlažem da se to pismo izvede kao dokaz, kao i da se sasluša Dalibor Krivokapić”, rekla je tužiteljka Čolan Deretić.

Ona je predložila i da se od Uprave policije pribavi dokaz o tome da li je bila raspisana nagrada za informaciju koja se odnosi na učinioca krivičnog djela ubistvo učinjenog na štetu košarkaša Jovanovića. Predložila je i da se u svojstvu svjedoka sasluša Dragan Ivanović iz Pančeva.

“Jer je prema podacima iz spisa predmeta on lice koje je u kritično vrijeme bilo sa Jančić Aleksandrom na Cetinju, a za Jančića je svjedokinja Nina Martinović kazala da je bio u blizini lica mjesta”, navela je tužiteljka. Tužilac je predložila da se u svojstvu svjedoka sasluša službenik Uprave policije Dejan Gilić, s obzirom na to da je okrivljeni Konatar tokom davanja odbrane rekao da je sa njim često komunicirao i davao mu podatke koje je imao.

U ovom predmetu okrivljeni su Nikola Vuletić i Konatar zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljeni Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo. Optužnicom se terete da su 30. juna 2011. godine oko 22.25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju, učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem zajednički izvršili krivično djelo i upotrebom sile protiv nekog lica oduzeli tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist. Nakon pljačke, kako se dodaje u optužnici, Konatar je potrčao ka izlazu i ispalio metak u pravcu Jovanovića koji se nalazio pored vrata.

Vijeće kojim predsjedava sudija Vladimir Novović će odlučiti o dokaznim predlozima, a nastavak suđenja je zakazan za 17. februar.

Bonus video: