Uhapšeni crnogorski državljani protjerani iz BiH

I dok mediji u regionu prenose da je Kršić član škaljarskog kriminalnog klana, iz crnogorskih bezbjednosnih struktura ističu da je taj uhapšeni tjelohranitelj visokopozicioniranog člana kavačkog klana

60083 pregleda 139 reakcija 24 komentar(a)
Pale (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Pale (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.02.2021. 20:53h

Trojica crnogorskih državljanina koji su uhapšeni u sinoćnjoj akciji MUP-a Republike Srpske na Jahorini, nakon obrade u prostorijama Službe za poslove sa strancima BiH, protjerani su iz Bosne i Hercegovine i deportovani u Crnu Goru, piše Klix.ba.

Crnogorski državljani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća uhapšeni su juče na Palama.

Sagovornik iz bezbjednosnog sektora Republike Srpske kazao je da ih je tamošnja policija zaustavila na putu ka Jahorini, a potom i uhapsila.

I dok mediji u regionu prenose da je Kršić član škaljarskog kriminalnog klana, iz crnogorskih bezbjednosnih struktura ističu da je taj uhapšeni tjelohranitelj visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

"Pripadnici Podrućne jedinice (PU) Istočno Sarajevo juče oko 15.50 časova, na području Jahornine lišili su slobode lica inicijala M.K. B.S i F.R, državljane Crne Gore. Navedena lica lišena su slobode zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokolcu, a uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, izvršeni su pretresi navedenih lica i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni. U toku je kriminalistička obrada lica", kazala je za Televiziju Vijesti, Vesna Stokanović, portparolka PU Istočno Sarajevo.

Navodno, na Jahorini su istovremeno nekoliko visokopozicioniranih članova kavačkog i njima suprotstavljenog škaljarskog klana.

Tamošnja policija nije zvanično saopštila kom klanu pripadaju uhapšeni crnogorski državljani.

Više sagovornika iz Uprave policije (UP) potvrdilo je kasno sinoć Vijestima da je policija na Jahorini razoružala i uhapsila nekoliko članova kavačkog kriminalnog klana.

Povezani članci

11. Februar 2021.

Članovi kavačkog klana uhapšeni na Jahorini?

Bonus video: