Završna riječ u suđenju za ubistvo Jovanovića, zakazana za 3. mart

Tužiteljka je predložila da se kao dokaz izvede pismo osuđenog Dalibora Krivokapića u kojem navodi da mu se svjedok Vasilije Todorović povjerio u odnosu na svoje svjedočenje o predmetnom događaju

1430 pregleda 0 komentar(a)
Sa uviđaja nakon ubistva Jovanovića (arhiva), Foto: Arhiva Vijesti
Sa uviđaja nakon ubistva Jovanovića (arhiva), Foto: Arhiva Vijesti

Suđenje Aleksandru Konataru, optuženom da je prilikom pljačke kladionice “Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, usmrtio košarkaša Ljuba Jovanovića, okončano je u Višem sudu u Podgorici, odnosno završen je dokazni postupak.

Predsjednik krivičnog vijeća sudija Vladimir Novović, zakazao je za 3. mart završne riječi.

U ovom predmetu okrivljeni su Nikola Vuletić i Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljeni Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo.

Prethodno je vijeće odbilo sve predloge za dopunu dokaznog postupka koje je predložila državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu Tanja Čolan-Deretić kao i predlog punomoćnika oštećene porodice Jovanović i predstavnika oštećene porodice da se izvrši novo antropološko vještačenje.

Tužiteljka je predložila da se kao dokaz izvede pismo osuđenog Dalibora Krivokapića u kojem navodi da mu se svjedok Vasilije Todorović povjerio u odnosu na svoje svjedočenje o predmetnom događaju. Takođe je predložila i da se od Uprave policije pribavi dokaz o tome da li je bila raspisana nagrada za informaciju koja se odnosi na učinioca krivičnog djela ubistvo učinjenog na štetu košarkaša Jovanovića.

Optužnicom se Aleksandar Konatar i Nikola Vuletić terete da su 30. juna 2011. godine oko 22.25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju, učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem zajednički izvršili krivično djelo i upotrebom sile protiv nekog lica oduzeli tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Nakon pljačke, kako se dodaje u optužnici, Konatar je potrčao ka izlazu i ispalio metak u pravcu Jovanovića koji se nalazio pored vrata.