Odloženo suđenje Bogojeviću: Optužen za ubistvo Vučkovića

Kako piše u optužnici, zbog ranijih navodnih konflikata sa oštećenimu vezi vraćanja novčane pozajmice, došao kod ugostiteljskog objekta, i u vremenu od 22:30 do 23:20 časova, na prostoru iza kontejnera za odlaganje smeća, preko puta ovog ugostiteljskog objekta, čekao dolazak Vučkovića

3211 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Suđenje Nikoli N. Bogojeviću optuženom za ubistvo Branka Vučkovića, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici, zbog opravdanog odsustva predsjednice vijeća sudije Vesne Kovačević.

Kako se navodi u optužnici Zorana Vučinića, državnog tužioca u Višem državnom tužulaštvu u Podgorici, okrivljeni Bogojević je 25. septembra 2019. godine oko 23:20 časova, ispred ugostiteljskog objekta "Gejming pab" u Ulici Oktobarske revolucije u Podgorici, sa umišljajem na podmukao način ubio Vučkovića.

Kako piše u optužnici, zbog ranijih navodnih konflikata sa oštećenimu vezi vraćanja novčane pozajmice, došao kod ugostiteljskog objekta, i u vremenu od 22:30 do 23:20 časova, na prostoru iza kontejnera za odlaganje smeća, preko puta ovog ugostiteljskog objekta, čekao dolazak Vučkovića.

Kada je naišao motociklom iz pravca autobuske stanice, i parkirao se na kolovozu, ispred lokala "Gejming pab", okrivljeni Bogojević je iskoristio pogodan trenutak, neopaženo priđao sa leđa, za vrijeme dok je koračao u pravcu lokala, iz crne torbice izvadio revolver "magnum", te u prvacu zadnje strane tijela, sa udaljenosti oko tri-četiri metra, ispalio tri hica.

U optužnici piše da su dva promašila, dok ga je jedan pogodio u predjelu donjeg dijela leđa, desne slabine, i od zadobijene povrede je preminuo u Kliničkom centru Crne Gore. Bogojević je pobjegao i vratio se u zgradu u kojoj stanuje u Ulici IV jula. Prema navodima optužnice, okrivljeni je počino krivično djelo teško ubistvo.

Bonus video: