Hasanaj otkazao punomoćje braniocu, glavni pretres odložen za 15. april

Ljuan Hasanaj je optužen da je 15. decembra 2019. godine, hicem ispaljenim iz pištolja “CZ”, ubio policajca na dužnosti Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu

3979 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Okrivljeni Ljuan Hasanaj, optužen za ubistvo policajca Milutina Lekovića, danas je u nastavku suđenja u Višem sudu u Podgorici, otkazao punomoćje braniocu po službenoj dužnosti, advokatu Balši Srdanoviću.

Kako je Hasanaj optužen za krivično djelo “teško ubistvo”, za koje po zakonu mora imati branioca, glavni pretres je odložen a naredni zakazan za 15. april. Okrivljeni Hasanaj je kazao da mu advokat ne treba, te da može sam da se brani jer je nevin.

Ljuan Hasanaj je optužen da je 15. decembra 2019. godine, hicem ispaljenim iz pištolja “CZ”, ubio policajca na dužnosti Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu, a zatim je pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, kojeg je takođe namjeravao da ubije, ali se zaglavio.

Državni tužilac Miloš Šoškić u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, podigao je optužnicu protiv albanskih državljana Ljuana Hasanaja, njegovog brata Ljuljzima i majke Nure zbog krivičnog djela "teško ubistvo".

Okrivljeni Ljuan Hasanaj je prema navodima optužnice 15. decembra 2019. godine oko 14,40 časova ubio policajca Lekovića dok je obavljao službenu dužnost.

Okrivljena Nura Hasanaj je za vrijeme vožnje u policijskom autu “dačija daster”, pipkala i zapitkivala policajca Lekovića, a Ljuljzim je zapitkivao policajca Aleksandra Kilibardu, kako bi im skrenuli pažnju sa Ljuana, koji je neopaženo izvadio pištolj “CZ” i potom ispalio hitac u glavu Lekoviću, koji je upravljao vozilom.

Bonus video: