Rodić, Radulović i Gazivoda oslobođeni optužbi

Sudija Osnovnog suda Nenad Vujanović obrazlažući presudu kazao je da je optužnica bila neprecizna, te da ne zna kako su to Radulović i Gazivoda pokušali da dovedu u zabludu kompaniju A2A

32200 pregleda 245 reakcija 30 komentar(a)
Rodić, Foto: Boris Pejović
Rodić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.02.2021. 16:13h

Advokati Goran Rodić, Marija Radulović i Siniša Gazivoda oslobođeni su optužbi da su počinili krivično djelo prevara u pokušaju.

Sudija Osnovnog suda Nenad Vujanović obrazlažući presudu kazao je da je optužnica bila neprecizna, te da ne zna kako su to Radulović i Gazivoda pokušali da dovedu u zabludu kompaniju A2A.

Sudija je pojasnio da navodi optužnice nisu podržani nijednim provedenim dokazom, a posebno kod činjenice da neposredni svjedoci - predstavnici A2A izričito negiraju takav opis optužnice.

Oni su bili optuženi da su, navodno, htjeli da prevare kompaniju A2A i klijente iz Italije, obećavajući im da bi izlaskom na večeru sa GST Milivojem Katnićem, mogli da obustave postupak Specijalnog državnog tužilaštva protiv te kompanije i odgovornih osoba.

"Ovo je trijumf pravde nad pokušajem da se moj ugledni kolega i mladi advokati, lično i porofesionalno diskredutuju. Odajem priznanje ovakvim uspješnim sudijama, koji su do detalja sagledali suštinu i motiv ovog besmislenog procesa i donijeli pravičnu presudu", kazao je advokat Branislav Lutovac, nakon što je u Osnovnom sudu u Podgorici izrečena oslobađajuća presuda advokatima Goranu Rodiću, Siniši Gazivodi i Mariji Radulović, koji su bili optuženi za prevaru u pokušaju.

Advokat Goran Rodić saopštio je da je i prije četiri godine, kada je sa mladim saradnicima gurnut u blato, rekao da se radi o bezočnoj laži.

"I evo poslije četiri godine ovom presudom je to sud i potvrdio. Ono što mi je žao je što su moje mlade kolege na početku karijere morali da prođu ovakvu torturu, a ja iz iskustva, jer sam branio ljude u sličnim predmetima, znam da su slične stvari prolazile. Volio bih jedino da ovo bude zadnji ovakav slučaj u Crnoj Gori", kazao je Rodić.

Bonus video: