Nepoznati autor(i) na mreži YouTube objavili snimak

Policija istražuje: "Legion časti" optužio više ljudi, Vojsku Srbije i BIA da su spremali masakr na Cetinju

U saradnji sa tužilaštvom ispitaće i da li snimkom, objavljenim na mreži You Tube, neko raspiruje nacionalnu mržnju

71562 pregleda 779 reakcija 87 komentar(a)
Kadar sa montiranog snimka, Foto: Screenshot/Youtube
Kadar sa montiranog snimka, Foto: Screenshot/Youtube

Policija će ispitati ko je i zbog čega sa naloga “Legion časti” prije dvije noći objavio snimak i optužio više crnogorskih građana, Vojsku Srbije i tamošnju Bezbjednosno-informativnu agenciju (BIA) da su dva puta “okupirali” Cetinjski manastir i spremali masakr.

U saradnji sa tužilaštvom ispitaće i da li snimkom, objavljenim na mreži You Tube, neko raspiruje nacionalnu mržnju.

Iz Uprave policije “Vijestima” su odgovorili da “ne raspolažu saznanjima da su lica sa navedenog snimka naoružana boravila u Cetinjskom manastiru”, kako to tvrde autori video-materijala.

“Uprava policije će u saradnji sa tužilaštvom preduzeti dalje mjere i radnje u cilj eventualne identifikacije lica koja su objavila video-snimak”.

Fotografija snajperiste uvodni je kadar snimka naslovljenog - “Šta se to dešava u Crnoj Gori, ostao sam bez teksta”, a nakon toga na njoj se pojavljuje natpis “Crnogorske patriote objavljuju”.

“Ovo su crnogorski izdajnici predvođeni agentom srbijanske agencije BIA, koji su bili spremni da naprave masakr pred Cetinjski manastir”, piše na snimku. Nakon toga objavljena je fotografija i ime i prezime navodnog agenta BIA, za koga se kaže da je “kriminalac, bezbjednosno interesantno lice...”. Navode da je tokom 2020. godine hapšen ispred Cetinjskog manastira sa Nikšićanima, “pretečama crnogorskog ogranka Tvrdoš”.

Legion časti
foto: Screenshot/Youtube

Autor snimka tvrdi da je po nalogu BIA, 3. septembra 2020. godine organizovana terorističku grupuaa, spremnu da zapuca, "a koja je ušla u Cetinjski manastir dan prije okupljanja crnogorskih patriota."

“Ovi izdajnici i teroristi bili su do zuba naoružani dugim cijevima i ručnim granatama, a zaposjeli su Cetinjski manastir uz punu saglasnost Srpske pravoslavne crkve... Za vrijeme njihove okupacije Cetinjskog manastira, dva helikoptera Vojske Srbije, namijenjena za njihovo izvlačenje u slučaju oružanog sukoba, dežurala su pokraj crnogorsko-bosanske granice, na obali rijeke Drine...”.

Autor snimka dodaje i da su “teroristi” istu stvar ponovili i za Božić 2021.

Objavljene su fotografije desetak Nikšićana, Budvana i Cetinjana, koje optužuju da bi za pare uradili sve, pa i “pucali na svoj narod, tj. svakog Crnogorca i Crnogorku koji bi pokušali da uđu u Cetinjski manastir”.

Njihove fotografije i imena objavljene su nakon natpisa: “Evo i nekih izdajnika spremnih da pucaju na svoj narod”.

Na kraju snimka, autor se “zahvaljuje savjesnom sveštenom licu” koje im je “omogućilo uvid u spisak lica koja su okupirala Cetinjski manastir, kao i fotografisanje njihovih ličnih dokumenata”.

Iz UP su kazali da su više puta kontrolisali osobe koje se pominju na tom montiranom video-materijalu.

“Lica sa navedenog montiranog video-materijala su poznata policiji i više puta su kontrolisani od strane pripadnika policije, ali kod njih nije pronađeno ništa interesantno za službu”.

Preporučujemo za Vas