šefica tivatskog katastra

Lakićević puštena, pa opet uhapšena

Lakićevićevoj ovog puta lisice na ruke stavljene u nastavku akcije u kojoj su sredinom februara hapšeni aktuelni i bivši čelnici Javnog preduzeća Morsko dobro

35791 pregleda 126 reakcija 21 komentar(a)
Lakićević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Lakićević (arhiva), Foto: Savo Prelević

Šefica tivatskog Katastra Ana Lakićević puštena je na slobodu pa opet uhapšena zbog sumnje da je dio grupe koja je nezakonito omogućila bokeljskom privredniku Branku Zgradiću da prisvoji nekretnine u pojasu morskog dobra, na obali Tivatskog zaliva u Bonićima.

To je Vijestima kazao sagovornik iz vrha Uprave policije, objašnjavajući da su Lakićevićevoj ovog puta lisice na ruke stavljene u nastavku akcije u kojoj su sredinom februara hapšeni aktuelni i bivši čelnici Javnog preduzeća Morsko dobro.

Tada su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštvaprivedeni direktor te javne kompanije Predrag Jelušić i njegov prethodnik na toj funkciji Rajko Barović, zatim Rajko Mihović, Ljubomirka Vidović i Zorica Šarenac.

Osim Jelušića i Barovića, svi su bivši ili sadašnji članovi Upravnog odbora tog javnog preduzeća.

Na saslušanje su tada pozvani i nekadašnji visoki funkcioner DPS Aleksandar Tičić, Ivan Kalezić, Selim Resulbegović, Đuro Marić i Aleksandra Ivanović Kalezić.

Jelušić, šef budvanskog odbora Demokratske partije socijalista i ostali, sumnjiče se da su počinili krivično djelo - zloupotreba službenog položaja, saopšteno je tada Vijestima nezvanično iz vrha Uprave policije.

Ta akcija dio je velikog predmeta SDT-a čija realizacija je započeta krajem decembra 2020. godine, kada je uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević.

Upravo tada, prvi put je uhapšena i Lakićević.

Sagovornik iz istrage rekao je Vijestima da je većina hapšenih u toj akciji na slobodi:

"U pritvoru su Kovačević, Lakićević, Mihović i Zgradić", rekao je on.

Iz JPMD potenciraju da je jedan od osnovnih principa kojim se rukovode taj da je isključena mogućnost da djelovi morskog dobra pređu iz državnog u privatno vlasništvo.

U praksi, međutim, nije tako, što je nedavno potvrdio i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, rekavši da postoji osnovana sumnja da značajan dio imovine u zoni Morskog dobra više nije državni...

“Ići ćemo po svakoj parceli, ispitivati do kraja svaku česticu zemlje”, kazao je on na nedavnoj konferenciji za novinare.

Novinari Vijesti imali su uvid u spisak Uprave za nekretnine, koji jasno pokazuje da je više hiljada nelegalnih objekata evidentirano u zoni Morskog dobra.

Među njima su i neke građevine koje se vode na državu, odnosno Vladu Crne Gore, među vlasnicima “divljih” objekata su i porodice političara, sudija, biznismena...

Preporučujemo za Vas