Danski državljani uhapšeni u Budvi: Sumnja da su pripremali ubistva

Vijesti saznaju da su uhapšeni iznajmljivali stanove na višim spratovima, kako bi, tvrde iz UP "imali bolji pregled za izvršenje krivičnih djela".

74037 pregleda 238 reakcija 40 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock

Danski državljani Habibulah Rahimi (36), Tomi Ra Frost (37) i Per Lausten (24) i Marinko Rajović (28) iz Andrijevice, nastanjen u Danskoj, uhapšeni su sinoć u Budvi, zbog sumnje da su pripremali izvršenje teških krivičnih djela, najverovatnije ubistava.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da su uhapšeni iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi.

Vijesti saznaju da su uhapšeni iznajmljivali stanove na višim spratovima, kako bi, tvrde iz UP "imali bolji pregled za izvršenje krivičnih djela".

Policija je sinoć pretresala više stanova u zgradama u užem centru grada u Mediteranskoj i Ulici 22 novembra, najprometnijim ulicama u metropoli turizma. Pretresena je i zgrada na zaobilaznici, a u toku su još dva pretresa. Iz UP objašnjavaju da je budvanska kriminalistička policija je kroz međunarodnu policijsku saradnju sa policijom Kraljevine Danske, a posredstvom NCB Interpol Podgorica nakon višednevnih aktivnosti opservacije na području Budve identifikovala tri bezbjednosno interesantna lica, danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, a koji su boravili zajedno u Budvi.

"Zbog sumnje da ova bezbjednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih djela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rent a car vozila koje koriste ova lica.

Do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio stanice, određena količina opojne droge, te dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle", saopštili su iz policije.

Objašnjavaju da je sa svim je upoznat postupajući tužilac koji je naložio da se R.H., R.T.R., L.P. i R.M. uhapse zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.

"Službenici Stanice kriminalističke policije Centra bezbjednosti Budva preduzimaju dalje mjere i radnje na utvrđivanju drugih činjenica i osnova boravka navedenih lica na području toga grada".

Bonus video: