Odloženo suđenje stečajnom upravniku KAP-a

Optužnica protiv Perišića je podignuta zbog krivičnog djela protivpravno iskorišćavanje svog službenog položaja i prekoračenje granica svog službenog ovlašćenja

3223 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud u Podgorici, Foto: Arhiva Vijesti

U Višem sudu u Podgorici danas je odloženo suđenje Veselinu Perišiću, stečajnom upravniku u Kombinatu aluminijuma a.d. Podgorica, optuženom da je protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja umanjio stečajnu masu za 44.933,02 eura.

Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću rekla je “Vijestima” da je ročište odloženo za deveti april zbog nedolaska okrivljenog usljed zdravstvenih razloga. Optužnica protiv Perišića je podignuta zbog krivičnog djela protivpravno iskorišćavanje svog službenog položaja i prekoračenje granica svog službenog ovlašćenja. Prema navodima optužnice, Perišić je mimo zakona dozvolio nasljednicima pokojnog R. B. otkup stana za iznos od 1.066 eura koji su oni potom prodali za 46.000 eura. Perišić je na taj način umanjio stečajnu masu za iznos od 44.933,02 eura.

Odbrana je na ročištu kontrole optužnice u decembru prošle godine, istakla da je optuženi Perišić na temelju ostavinskog rješenja koji je donio Osnovni sud u Podgorici kao i zakona o nasleđivanju dozvolio otkup stana nasljednicima pokojnog R. B.

Perišić je pred tužiocem negirao izvršenje krivičnog djela za kojese tereti navodeći da je sve odluke donosio u skladu sa zakonom i drugim relevantnim pozitivnim propisima u Crnoj Gori.

Bonus video: