Ko je bio meta Rajovića i Danaca?

Policija u Budvi uhapsila članove danske kriminalne grupe koji su, navodno, planirali likvidaciju

24757 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tri Danca i jedan Andrijevčanin koji živi u Danskoj uhapšeni su u Budvi zbog sumnje da su pripremali likvidaciju u metropoli turizma.

Akcja u kojoj su lisice na ruke stavljene Dancima Tomiju Ra Frostu (37), Habibulahu Rahimiju (36), Peru Laustenu (24) i Andrijevčaninu Marinku Rajoviću (28) nastanjenom u Danskoj izvedena je prije dvije noći.

Budvanska policija pratila ih je danima zbog sumnje da su se pripremali za izvršenje teških krivičnih djela, najverovatnije ubistava, rečeno je Vijestima iz Uprave policije (UP).

Sagovornik iz vrha te institucije rekao je da i dalje utvrđuju ko je, najvjerovatnije van granica Crne Gore, unajmio Rajkovića i članove danske kriminalne grupe “Loyal To Familia” i čija je glava spašena njihovim hapšenjem.

Zvanično su saopštili da su uhapšeni iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi, iz kojih su, navodno, nadzirali metu.

U četvrak veče policija je pretresala više stanova u zgradama u užem centru tog grada - u Mediteranskoj i Ulici 22 novembra, koje su najprometnije u metropoli turizma.

U noći između četvrtka i petka pretresena je i zgrada na zaobilaznici, a juče tokom dana policajci su provjeravali još dva stana.

Iz UP su objasnili da je budvanska kriminalistička policija kroz međunarodnu policijsku saradnju sa policijom Kraljevine Danske, a posredstvom NCB Interpol Podgorica “nakon višednevnih aktivnosti opservacije na području Budve identifikovala tri bezbjednosno interesantna lica, danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, koji su boravili zajedno u Budvi”.

“Zbog sumnje da ova bezbjednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih djela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rent-a-car vozila koje koriste ova lica. Do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio stanice, određena količina opojne droge, te dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle”, saopštili su iz policije.

Nakon pretresa tužilac je policajcima naložio da uhapse Rajovića i trojicu Danaca - “zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

Bonus video: