Podgorička policija uhapsila pet osoba: Sumnja se da su izvršile sedam krađa

Iz policije su kazali da se sumnja se da je S.A. (21) provalio u prostorije radionice za mašinsko održavanje u Kliničkom centru Crne Gore, odakle je ukrao više vrsta alata, radijatorske ventile i bakarne cijevi

6278 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija uhapsila je pet osoba zbog sumnje da su izvršile sedam krađa, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su, osim toga, službenici policije podnijeli krivične prijave protiv dvije osobe zbog sumnje da su izvršile krivična djela teška krađa i krađa.

Iz policije su kazali da se sumnja se da je S.A. (21) provalio u prostorije radionice za mašinsko održavanje u Kliničkom centru Crne Gore, odakle je ukrao više vrsta alata, radijatorske ventile i bakarne cijevi.

"Protiv S.A. je podnijeta krivična prijava za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“, dodaje se u saopštenju.

Kako su kazali iz policije, nadležnom državnom tužiocu u Podgorici su, uz krivičnu prijavu, privedeni D.N. (39) i P.M. (27), zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krađa.

„P.M. je prilikom boravka u stanu oštećene iskoristio njenu nepažnju i otuđio joj novac iz tašne. Nakon izvršene krađe policijski službenici locirali su P.M. i uhapsili ga“, kaže se u saopštenju.

Službenici policije uhapsili su A.A. (23) i uz krivičnu prijavu priveli ga državnom tužiocu u Podgorici zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu objekta uslužne djelatnosti.

Osumnjičeni je, u objektu gdje je čekao da ga usluže, iskoristio trenutak nepažnje radnice, nakon čega je iz kase ukrao novac.

Iz policije navode da je uhapšen E.D. (22) zbog sumnje da je izvršio tri teške krađe na štetu više fizičkih i pravnih lica.

Sumnja se da je E.D. od 18. do 24. februara izvršio krađe na štetu dvije ženske osobe kojima je uz primjenu fizičke sile otuđio lične torbe u kojima se nalazio novac, lične stvari i dokumenta.

„Osim toga, E.D. je izvršio i krađu u kiosku trgovinskog preduzeća, u koji je nasilno ušao i otuđio cigarete i prehrambene artikle“, dodaje se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je prilikom hapšenja E.D. pokušao je da pobjegne policijskim službenicima, ali je odmah savladan i priveden u Centar bezbjednosti Podgorica.

Policijski službenici podnijeli su krivičnu prijavu protiv A.E. (56) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa.

„Krivična prijava podnijeta je protiv S.P. (19), višestrukog povratnika u vršenju krivičnih djela, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na štetu na štetu fizičkog lica u čiji stambeni objekat je provalio“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: