Krivične prijave zbog računarskih prevara

Kako su kazali iz policije, sumnja se da su B.R. i K.Ž. izvršili ovo krivično djelo na način što su klonirali bankovne kartice sa kojih su vršili plaćanje na POS terminalima van Crne Gore

4701 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ulcinjska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv B.R. (26) i K.Ž. (24) državljana Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da su izvršili računarsku prevaru na štetu dva lica iz Crne Gore, u iznosu od 1.917 eura

Kako su kazali iz policije, sumnja se da su B.R. i K.Ž. izvršili ovo krivično djelo na način što su klonirali bankovne kartice sa kojih su vršili plaćanje na POS terminalima van Crne Gore.

"Službenici Sektora su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Ulcinju i kancelarijom Interpola u Podgorici, izvršili identifikaciju lica i protiv njih podnijeli krivičnu prijavu", piše u saopštenju.

Krivična prijava je podnijeta i protiv F.P.E. (72) državljanina Francuske, zbog sumnje da izvršio računarsku prevaru.

"Na štetu jednog fizickog lica iz Crne Gore, u iznosu od 7.746 eura. Navedeno krivično djelo je izvršeno na način što je oštećeno lice sa osumnjičenim licem stupilo u kontakt posredstvom jedne društvene mreže, u cilju dobijanja kreditnih sredstava u iznosu od 3.000 eura. Nakon ostvarene komunikacije, oštećena je dovedena u zabludu na način što je u dužem vremenskom periodu, a po prethodno datim istrukcijama, uplaćivala novčana sredstva koja su predstavljena kao neophodna za obradu kredita", navodi se u saopštenju UP:

Bonus video: