Suđenje Stanoviću odloženo za 29. mart na zahtjev komisije vještaka

Članovi komisije sačinjavaju, psihijatar Željko Golubović, psiholog Branka Stepanović-Ilić i psihijatar Aleksandra Ražnatović

8030 pregleda 4 komentar(a)
Stanović, Foto: Savo Prelević
Stanović, Foto: Savo Prelević

Suđenje Arseniju Stanoviću, optuženom za teško ubistvo ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove u Kotoru u maju 2018. godine, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 29 mart.

Glavni pretres je odložen na zahtjev komisije ljekara vještaka čiji je zadatak bio vještačenje psihičkog stanja optuženog Stanovića u vrijeme izvršenja djela.

Članovi komisije vještaka su podneskom sudu od 26. februara obavijestili da nisu bili u mogućnosti da u pisanoj formi odgovore na oko 50 pitanja imajući u vidu zauzetost drugim predmetima.

Članovi komisije sačinjavaju, psihijatar Željko Golubović, psiholog Branka Stepanović-Ilić i psihijatar Aleksandra Ražnatović.

Sud je ranije prihvatio predlog advokata Zorana Piperovića, branioca okrivljenog Stanovića, koji je naveo da je za komisiju vještaka koja je vještačila psihičko stanja optuženog Stanovića u vrijeme izvršenja krivičnog djela, pripremio 40 pitanja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, u iznajmljenom stanu oštećene Lašmanove, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu.

On je u tom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 uda

Bonus video: